fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

McIntosh hibrid erősítője

0

A csúcskategóriás New York-i elektrotechnikai vállalat, a McIntosh bejelentette első hibrid integrált erősítőjének, az MA252 modellnek a piacra dobását.

McIntosh hibrid erősítője

A teljesen analóg erősítő retró külseje egy tervezési kalapemelés a cég ikonikus MC275 Vacuum Tube Amplifier darabja előtt, de csak az előerősítő szakasz használ csöveket – a kimeneti szakaszt szikla szilárd áramkörök alkotják.
Az MA252 dizájnja hasonlít az MC275-höz, de a ketrecekben elhelyezett két 12AX7a és a két 12AT7 cső csak az előerősítő szakaszra korlátozódnak. Az áramkör közvetlenül csatolt, kétcsatornás kimeneti fázisa teljesen szilárd, és csatornánként 100 wattot küld a 8 ohmos hangszórókba, vagy 160 wattot a 4 ohmos változatba.

McIntosh hibrid erősítője
Annak ellenére, hogy csövek is vannak a mixben, a McIntosh azonnali üzemkészséget ígér, köszönhetően a nagy áramkimenetű tranzisztorokhoz csatlakoztatott hűtőbordáknak, amelyek arra szolgálnak, hogy a bekapcsolt erősítő bemelegedési idejét csökkentsék.
A teljesen analóg felépítés két aszimmetrikus és egy szimmetrikus, illetve egy Moving Manget phono bemenetet kínál a lemezjátszóhoz való közvetlen csatlakozáshoz. A hangszóró kimenetei az aranyozott kötőelemeket használják.

McIntosh hibrid erősítője
A hibrid áramkörös szerkezet lehetővé tette a McIntosh számára, hogy a Power Guard technológiát is beépítsék, amely valós időben monitorozza és szabályozza a be- és kimenetet a meghibásodás megelőzése érdekében. A csövek narancsszínűen világítanak, ha a túllépés jeleit észleli a szerkezet, és visszavált zöld fényre, amikor megoldódott a probléma.


Máshol a MA252-nek az elején OLED kijelzője van, ezen láthatók a beállítások és a bemeneti szekció. Van benne basszus és a magas hangszínszabályzó, hangkiegyenlítés a referencia-hallgatáshoz és beépített fejhallgató-erősítő is.
A kiszállítás várhatóan november végén fog megkezdődni, és a 30.5 x 19.4 x 45.7 centiméteres, 12 kg súlyú MA252 ajánlott fogyasztói ára 3,500 dollár lesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «