Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mediterrán csirke pita tál

0

Sárga basmati rizs – már-már túl szép ahhoz, hogy eltakarjuk – adja az alapját ennek a könnyű, de laktató közel-keleti egytál ételnek, mely csirkével, káposztával, feta sajttal, humusszal készül, mellé pedig friss pita kerül.

Hozzávalók

Rizs
1 evőkanál olívaolaj
½ csésze apróra vágott hagyma
2 fokhagyma apróra vágva
1 ½ csésze basmati rizs
¾ teáskanál só
½ teáskanál őrölt kurkuma
2 ¼ csésze csirkehúsleves alaplé

Feltétek

2 csésze főttcsirke felaprítva
1 ½ csésze vékonyra szeletelt vörös káposzta
16 koktél paradicsom, félbe vágva
1 csésze humusz
2 jarred pörkölt piros paprika, szeletelve
½ csésze feta sajt
¼ csésze pirított fenyőmag
Fűszeres öntet ízlés szerint
4 pita félbe vágva

Elkészítés

1.) Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékleten. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, kevergetve süssd nagyjából 3 percig, vagy amíg megpuhul. öntsd hozzá a rizst, kevergetve süssd 2 percig, vagy amíg a rizs szélei áttetszők nem lesznek. Dolgozd bele a sót és a kurkumát. öntsd hozzá az alaplevet, melegítsd forrásig. Vedd alacsonyra a hőmérsékletet, fedd le a lábast és 16 percig párold a keveréket, vagy amíg a rizs el nem készül. Hagyd még állni lefedve 5 percig.

2.) Oszd el a rizst négy tál között. Tedd rá a csirkét, a káposztát, a paradicsomokat, a humuszt, a paprikát, a feta sajtot és a fenyőmagot. Öntözd meg a tálakat az öntettel. Pitával tálald.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «