Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Még egy repülő autó

0

Nem csak az olyan nagy amerikai cégek dolgoznak repülő autókoncepciókon a városi közlekedésben, mint az Uber és a Boeing. A Vertical Aerospace nevű cég, melynek székhelye az angliai Bristolban található, pont egy ilyen repülő autó fejlesztését tűzte ki célul, és úgy tűnik, sikerült is megvalósítaniuk a projektet.

Vertical Aerospace repülő autómodellje

A cég prototípusa tulajdonképpen egy eVTOL (electric vertical takeoff and landing aircraft) jármű, tehát képes függőleges helyzetben is fel-, illetve leszállást végrehajtani, akár egy helikopter, és nem utolsósorban elektromos meghajtással bír.

Vertical Aerospace repülő autómodellje
A projekten egy 28 fős csapat dolgozott, melynek tagjai olyan nagy cégektől jöttek, mint a Boeing, Airbus, Rolls-Royce, vagy éppen a GE. A prototípus tesztrepülését idén júniusban hajtották végre, és nemrég jelentette be a gyártó, hogy sikeres volt a próbaüzem, mely során a gép önálló felszállást és leszállást hajtott végre a Cotswold repülőtéren.

Vertical Aerospace repülő autómodellje
A fejlesztő Vertical Aerospace vállalat ígérete szerint 4 éven belül elérhetővé válik a nagyközönség számára is a technológia és igénybe vehetünk majd ilyen repülő taxikat rövidebb utazásainkhoz.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «