Még okosabb óra sportolóknak

0

A mohó sportolóknak mindig újabb és újabb kütyükre áhítoznak, ami segíti őket a fejlődésben és a teljesítményük fokozásában. Az okosóráktól megszokhatták, hogy segítenek begyűjteni és kimutatni a fontos információk egész áradatát, ez a hagyományos megnevezés azonban nem más, mint elterelés.

Az Edgegar vállalat Shift Band-je szeretné megváltoztatni a használók hagyományos interakcióit az eszközökkel, méghozzá úgy, hogy közben végig arra koncentrálhassanak, amit éppen csinálnak.

Shift Band okosóra

„ Egy hosszú futás alkalmával egyszer egy jó barátom, Andrew Green épp az új futó óráját átkozta, azt magyarázva, hogy sokkal könnyebb lenne látni és nyomkodni a készüléket, ha itt lenne – és arra a pontra mutatott, amit mi később az édes foltnak neveztünk el” – magyarázza James Gilmore, a cég társalapítója. „A futás hátralévő ideje alatt egyéb alternatív megoldásokat kerestünk, és azon gondolkodtunk, vajon a fitnesz órákat miért oda kell helyezni, ahol azok már évek óta vannak?

Shift Band okosóra

Tudni akarjuk a ritmusunkat, anélkül, hogy kiesnénk belőle! Tudni akarjuk a sebességünket, anélkül hogy lelassulnánk! Ismerni akarjuk az összes paramétert, de kevesebb energiát akarunk arra pazarolni, hogy hozzáférhessünk. Nevetgélve az óra felületét hibáztattuk, röhögtünk az adat-függőségünkön, vagy éppen Andrew olvasószemüveg függőségén, de aztán kezdtük lassan megérteni a probléma gyökerét: a fitnesz órák egyszerűen rossz helyen vannak.”

A Norvégiában tervezett pánt lehetővé teszi az eszköz egyszerű használatát, legyen a használó akár bal, akár jobbkezes. Az alapítók, James Gilmore és Andrew Green elkészítették saját 3D nyomtatójukkal az első 24 prototípust.

Shift Band okosóra

Ezek a próbálkozások eredményezték végül azt a végső, tökéletes változatot, mely biztonságosan illeszkedik és 50 %-kal kisebb a súlya, mint egy hagyományos pántnak.

Shift Band okosóra

Állítható szíjnak köszönhetően passzol kicsi és nagy csuklóra is és három különböző hurokméret közül lehet választani, hogy megfelelően passzoljon, s gyorsabb legyen a fel és levétel, mint egy hagyományos pánt esetében. Alkalmas különféle okos órák stabil megtartására, mint például a Pebble, illetve fitnesz órával is működik, akát a Garminnel, akár Timex-szel.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «