Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mega jachton giga luxus

0

Egy hét emeletes, 460 láb nagyságú óceánjáró behemótot megtervezni sokkal több erőfeszítést igényel, mint egyszerűen felnagyítani egy hagyományos jachtot.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója csupa vízió és ambíció, miközben egy olyan személyiséget hoz létre, ami a jövő felé tekint, anélkül, hogy egy sci-fi projektbe fordulna. A tat lépcsőzetes dizájnja nemcsak, hogy szimmetrikus az elülső fedélzet enyhe lejtőjével, de öt emeletnyi nyitott fedélzetet hoz létre, amelyek csúcspontja a tetőn található hatalmas helikopter leszállópálya. Egy másik helikopter leszállópályának még kihúzható hangárja is van a raktározáshoz.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója
A tulajdonos lakosztálya a felső fedélzeten található, és egy privát lift köti össze a jacht többi részével, egészen a tulajdonosi kabinig a vízen. Ebben a magánlakosztályban a tulajdonos és családja kizárólagos hozzáférést élvezhet a tengerhez egy nagyméretű hajótestoldali nyíláson keresztül, amely távol van a vendég strandklubjától.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója

A jacht hátsó strandklubjának része egy nagy medence, míg a főfedélzeten egy további medence található. A strandklubhoz hatalmas, teljesen felszerelt edzőterem, két fürdőkád, masszázsszoba és körömszalon tartozik.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója
A legtöbb szuperjachton a fő szalon kétszer akkora, mint a felső, de ezen a jachton pontosan ugyanakkorák. A két másik szalont két másik fedélzeten helyezték el. Mindegyiknek kétszeres a belmagassága, hogy a szellősség érzetét keltse.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója

További jellemzők, amik meg fogják különböztetni a projektet: IMAX mozi (egy összehajtható képernyőre lehet kivetíteni), egy forgó étkező, amely a szárnyaknak köszönhetően a fedélzetekre is kinyúlik, és egy többszintes átrium a hallban, közepén egy üveg lifttel. Ez a rész minden más helyiségnél jobban prezentálja a hajó óriási méreteit. A legmenőbb elem mégis a tatban lévő „bubble”, egy hatalmas szalon, aminek oldalai üvegből készülnek, hogy semmi se törje meg a kilátást az óceánra.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója
A gigajacht egyúttal egy nagy játékházként is funkcionál, a garázsban hat nagyméretű segédhajó fér el, a többi vízijárműnek pedig van egy külön kisebb garázs. A hátsó úszómedencét úgy tervezték, hogy elférjen benne egy 45 láb nagyságú segédhajó, amikor a jacht úton van.

A díjnyertes Ken Freivokh 140 méteres koncepciója
Emellett Freivokh hatalmas személyzeti szállást tervezett a hajóra, továbbá professzionális konyhákat, külön lifteket és lépcsőket, így a személyzet és a tulajdonos / vendégek keveset érintkeznének. A hatalmas méretek ellenére sok kis privát teret alakít ki a tervező a jachton.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «