Meghozta a Mikulás az új Ford Kugát

0

Az új Ford Kuga minden eddiginél modernebb technológiái és fejlesztései még egyszerűbbé, biztonságosabbá, és kellemesebbé varázsolják az autózást az SUV-vásárlók számára, akiknek tábora egyre növekszik az európai piacon.

Ford KUGA

Az újdonságok közt a Ford kifinomult SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszere, az innovatív vezetősegítő technológiák, az ergonomikus és kényelmes utastér és egy új 120 lóerős, 1,5 literes TDCi dízelmotor is szerepel.

Ford KUGA

Az autó felszereltségi listáján olyan tételek találhatók, mint a Merőleges Parkolás technológia, amely önállóan bekormányozza az autót két másik jármű közé; az ütközésmegelőző Active City Stop rendszer továbbfejlesztett változata; valamint a Ford Adaptív Fényszórórendszer, ami rossz látási viszonyok mellett is optimális megvilágítást kínál. Az autó további kifinomult technológiái közt szerepel még a Kézhasználat Nélkül Nyitható Csomagtérajtó és a Ford Intelligens Összkerékhajtás (AWD) is.

Ford KUGA

“Az új Kuga élvonalbeli technológiái magasabb szintű kapcsolódást, kényelmet, biztonságot és stílust kínálnak,” mondta el Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. “Felfrissített dizájnjával a Kuga friss és modern benyomást kelt, a SYNC 3 rendszer révén pedig a vezető olyan könnyedén kommunikálhat autójával és csatlakoztatott eszközeivel, amit néhány éve még el sem tudtunk volna képzelni.”

Ford KUGA

Ford KUGA ST- Line

A modell kínálatában először tűnnek fel a Ford Performance autóinak stílusát idéző Kuga ST-Line és a luxuskivitelű Kuga Vignale változatok, így a vásárlók az eddigi legszélesebb Kuga-portfólióból választhatják ki a nekik leginkább megfelelő stílusú és felszereltségű kivitelt.

Ford KUGA

Ford KUGA ST-LIne

A merész külső-belső stílust, egyedi könnyűfém keréktárcsákat és sportüléseket kínáló Kuga ST-Line a Fiesta ST-Line, a Focus ST-Line és a Mondeo ST-Line mellett jelenik meg a Ford új ST-Line modellkínálatában.

Ford KUGA

Ford KUGA ST-Line

Az új Kuga ST-Line az eddigi legsportosabb menetdinamikájú Kuga, mivel az autó átalakított futóműve csekélyebb oldaldőlést és élesebb kormányreakciókat biztosít.

Ford KUGA

Ford KUGA Vignale

Az exkluzív kivitelű Kuga Vignale modellt különleges gyöngyházfényű Milano Grigio fényezés díszíti.

Ford KUGA

Ford KUGA Vignale

Az autó utasterének prémium karakterét hatásosan hangsúlyozza ki a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók.

Ford KUGA

Ford KUGA Vignale

Az eddigi 120 lóerős 2,0 literes TDCi egységet egy új, 1,5 literes TDCi dízelmotor váltotta fel. Ez az erőforrás az elsőkerékhajtású (FWD) változatokban, hatfokozatú manuális sebességváltóval párosítva 5 százalékkal, 4,4 l/100 km értékre csökkenti az autó üzemanyag-fogyasztását, a CO₂-kibocsátás pedig 115 g/km, miközben a teljesítmény változatlan marad.

További dízel hajtásláncok:

• 120 LE 1.5 TDCi, 6 fokozatú PowerShift sebességváltó, FWD (4,8 l/100 km, 124 g/km CO₂)
• 150 LE 2.0 TDCi, 6 fokozatú manuális sebességváltó, FWD (4,7 l/100 km, 122 g/km CO₂); 6 fokozatú manuális sebességváltó, AWD (5,2 l/100 km, 135 g/km CO₂) és 6 fokozatú PowerShift sebességváltó, AWD (5,2 l/100 km, 134 g/km CO₂)
• 180 LE 2,0 TDCi, 6 fokozatú manuális sebességváltó, AWD (5,2 l/100 km, 135 g/km CO₂) és 6 fokozatú PowerShift sebességváltó, AWD (5,2 l/100 km, 134 g/km CO₂)

A Ford 1,5 és 2,0 literes motorjaiban modern, új dízel-tecnológiák működnek, többek közt az emissziót javító NOX-szűrő, a belső súrlódást mérséklő Gyémánt Jellegű Bevonat és a motor levegőellátását javító, kifinomult Változó Geometriájú Turbótöltő.

Ford KUGA
A Ford turbótöltésű EcoBoost benzinmotorjainak modern technológiái közt szerepel a nagy nyomású, közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a Kettős Független Változó Szelepvezérlés.

A Kuga EcoBoost motorkínálata:

• 120 és 150 LE 1.5 EcoBoost, 6 fokozatú manuális sebességváltó, FWD (6,3 l/100 km, 145 g/km CO₂)
• 182 LE 1.5 EcoBoost 6 fokozatú automata sebességváltó, AWD (7,5 l/100 km, 173 g/km CO₂


A teljes kínálatban elérhetők az olyan modern fogyasztáscsökkentő technológiák, mint az Auto-Start-Stop és az Intelligens Visszatápláló Töltés, ami a generátor szelektív működtetésével tölti az akkumulátort, amikor az autó szabadon fut vagy fékez, s e töltéshez azt az energiát hasznosítja, ami egyébként kárbaveszne.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «