fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Megkezdte világkörüli expedícióját az Observer

0

A Toyota támogatásával a múlt hónapban elindult hat éven át tartó, világkörüli útjára az világ első hidrogén meghajtású hajója, az Observer. A cél: a világon elsőként nap-, szél- és vízenergia segítségével, tengervízből, a fedélzeten előállítani a hajó saját üzemanyagát.

Energy Observer

Nem véletlen, hogy az elmúlt néhány évben leleplezett tanulmányautók tanúsága szerint mind a Toyota, mind a Lexus kínálatában további hidrogén-üzemanyagcellás modellekkel készülő autógyártó a világ első hidrogén meghajtású hajójával tervezett expedíció fő támogatója: Didier Gambart, a Toyota France elnöke hat darab hibrid Toyota gépkocsit és kettő darab hidrogén üzemanyagcellás Toyota Mirai gépkocsit adott át az Energy Observer kapitányának, Victorien Erussard-nak és legénységének.

Energy Observer

A világ első hidrogén-meghajtású világkerülő hajója, az Energy Observer a múlt hónapban indult el világkörüli útjára. Célja, hogy a hajók közül elsőként képes legyen a hidrogén üzemanyagot saját maga, folyamatosan megtermelni, menet közben és a pihenők során egyaránt. A hajó valójában egy úszó „smart grid” rendszer, amely képes a nap-, a szél- és a vízenergiát feldolgozni.

Energy Observer

A rendszer közvetlenül a természetből nyeri az energiát, anélkül, hogy károsítaná azt. A kísérleti kutatóhajó a tervek szerint hat év alatt kerüli majd meg a földet; útja során 50 országot érint, és 101 kikötőben pihen meg. A legénység a pihenők során nyolc Toyota gépkocsit – hat hibrid modellt és két Mirai üzemanyagcellás autót – használ majd, amelyeket a Toyota France bocsát rendelkezésükre.

Energy Observer
A kezdeményezés vezetői Victorien Erussard offshore hajóversenyző és a francia kereskedelmi flotta tisztje, valamint Jérôme Delafosse felfedező és dokumentumfilm-rendező. Az utazást a „Transition Ecologique et Solidaire” programért felelős francia miniszter, Nicolas Hulot, valamint a CEA-Liten* igazgatója, Florence Lambert támogatja. A rendkívül elhivatott legénység olyan szorosan összetartó közösséget kíván létrehozni, amely a fenntartható jövő megteremtésén dolgozik.

Energy Observer

„Büszkén vállalunk részt ebben a föld javát szolgáló, ambiciózus projektben. A projekt ugyanazokat az ökológiai értékeket vallja magáénak, ugyanazt az energetikai lépésváltást szorgalmazza, mint a Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050. Idén ünnepeljük a Toyota hibrid technológia megszületésének huszadik évfordulóját; a támogatás fontos lépés hidrogén-stratégiánk kibontakoztatásában, amely a 2020-as tokiói olimpiai játékokon éri el csúcspontját.” –
fogalmaz Didier Gambart, a Toyota France elnöke az együttműködés kapcsán.

Energy Observer

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a hibrid és hidrogén hajtástechnológiák terén vezető szerepet betöltő Toyotát hivatalos támogatóink között tudhatjuk. A Toyota ugyanazzal az elhivatottsággal küzd a globális felmelegedés és a légszennyezés ellen, mint mi. Az Energy Observer célja, hogy ne csupán az összes természetes energiaforrást, de a társadalom erőforrásait is egyesítse. Szeretnénk, ha hajónk körül összpontosulhatna a Toyotához hasonló vállalkozások, a laboratóriumok, start-upok és intézmények szakértelme.” – teszi hozzá Victorien Erussard, az Energy Observer kapitánya.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «