fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mercedes AMG GT3

0

A Mercedes Genfben mutatta be az FIA GT3-as bajnokságába szánt új versenyautóját, a Mercedes-AMG GT3-at.

A versenyváltozatot az utcai GT kupétól a jobb kanyartulajdonságok érdekében alacsonyabbra helyezett súlypont és a szélesebb nyomtáv különbözteti meg. Az autó 6,3 literes AMG V8-as erőforrása a 2010 óta 182 győzelmet szerző SLS AMG GT3-tól érkezett.

Mercedes AMG GT3

Ezzel szemben új a hatsebességes keresztbe beépített szekvenciális versenyváltó, amely a jobb súlyelosztás mellett a kettős keresztlengőkaros alumíniumból készülő felfüggesztés elemeinek is bekötési pontjául is szolgál.

Mercedes AMG GT3

A pilóta biztonságáról a beltérben egy szénszálas ülés, és acél bukókeret gondoskodik. A súlycsökkentés érdekében pedig az ajtók, a gépháztető, az első és hátsó lökhárítók, a szárnyak, küszöbök és a diffúzor is karbontechnológiával készült.

A nagyobb teljesítmény elérése érdekében az autó hűtőrendszerét és légbeömlőit is átalakították, de a nagyobb aerodinamikai hatékonyság elérése érdekében a karosszéria legtöbb elemét, illetve a diffúzort is kezelésbe vették a mérnökök.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «