Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mercedes Arrow 460 – a tengeri ezüstnyíl

0

Egy Mercedes S-Class Convertible tökéletes választás egy kis tengerparti kirándulásra, ha nem tartunk attól, hogy a divatos frizuránk tönkremegy. A stuttgartiak hatalmas kabriójával azonban van egy komoly baj, mégpedig az, hogy nem úszik, a gazdag tulajdonosok így pedig nem élvezhetik a hullámokat szelve azt a luxus, amit csak egy S osztályú Mercedes tud nyújtani.

Mercedes Arrow460 GT

A „súlyos” helyzet orvoslására azonban a Mercedes a Silver Arrows Marine-nal közösen megalkotta az S osztály tengeri megfelelőjét az Arrow460-Granturismo jachtot.

 

A 14 méteres luxus motorcsónak pedig igazán olyan kényelmet biztosít, amit az S osztálytól elvárhatunk. Süllyeszthető szélvédő, ami a vízen is megadja számunkra a kabrió érzést, légkondicionált luxuskabin, kiváló minőségű Hi-Fi rendszer, fényűző fürdőszoba, öltöző, „borospince” és jéggép.

Mercedes Arrow460 GT

Az akár 10 fő elszállásolására is alkalmas jacht természetesen a legfinomabb anyagokból épült, a padló és a falak jó része például finoman megmunkált eukaliptusz fából készült.

 

A faanyagok széleskörű alkalmazása és a speciális fényáteresztő rendszer pedig igazán különleges hangulatot teremt a beltérben, miközben a külső design tekintetében a mérnökök a C, az E és az S osztályú Mercedesek formai megoldásaiból próbáltak meríteni.

A külső mellett az Arrow460-Granturismo műszaki tartalma is igényes. A jacht mozgatásáról két Yanmar 6LY3-ETP dízel erőforrás gondoskodik 960 lóerős összteljesítménnyel, ami 40 csomós (74 km/óra) végsebesség eléréséhez segíti a jachot. Mindez azt jelenti, hogy az 1200 literes üzemanyagtartályt is bekalkulálva az ezüstnyilunkkal bizony sokáig szelhetjük majd a habokat, amennyiben kitudjuk fizetni a hajó minden bizonnyal borsos vételárát.

Mercedes Arrow460 GT

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «