Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Meydan One – a világ legmagasabb lakótornya

0

Dubaiban nem szokták elaprózni a dolgokat az egyik legújabb gigantikus fejlesztésük pedig egy új városrész lesz, a Meydan One, aminek a 3 671 000 négyzetméteres területén felépítik majd a világ legmagasabb lakóházát, egy élvonalbeli bevásárlóközpontot és természetesen a világ leghosszabb fedett sípályáját is.

 

A Meydan One a tervek szerint 2020-ra nem messze fog felépülni a szintén tervezés alatt álló Mall of the World-tól, ami a világ legnagyobb bevásárlóközpontja lesz, de azért a Meydan One saját bevásárlóközpontja sem lesz kicsi. A Meydan One azonban elsősorban egy lakó- és szabadidőpark lesz, ahol 78 300 ember élhet majd kényelemben, jelentős részük pedig a világ legmagasabb 711 méteres felhőkarcolójában a Dubai One 885 lakásában hajthatja majd álomra a fejét.

Meydan One

A lakások mellett a toronyházban egy 5 csillagos szálloda, konferencia központ, egy terasszal rendelkező étterem is helyet kap, de itt lesz a székhelye a Meydan One Marina Yacht Club-nak is. A felhőkarcolóban egy kilátót is elhelyeznek, ami a tulajdonosok szerint a világ legmagasabb kilátója lesz, ráadásul a 655 méteres magasságban 360 fokos panoráma tárul majd az érdeklődök szeme elé. A kilátó fölött pedig 675 méteres magasságban a világ legmagasabban elhelyezkedő éttermébe is beülhetünk.

Meydan One

A Meydan One bevásárlóközpontjában pedig 300 étterem és kávézó, valamint számtalan luxus üzlet kínálatából választhatunk. A 60 000 ember befogadására alkalmas pláza vízi színpaddal is rendelkezik, valamint megépítik a világ legnagyobb 420 méteres táncoló szökőkútját is. A bevásárlóközpont mellett egy 8 000 fő befogadására alkalmas stadiont is építenek koncertek és sportesemények számára. De itt épül majd meg a világ leghosszabb 1.2 kilométeres fedett sípályája is, valamint egy 25 000 négyzetméteres sportközpont, ahol számtalan sportot (tenisz, foci, kosárlabda, röplabda, squash, krikett, lacrosse, golf, harcművészetek, jégkorong és baseball) kipróbálhatnak majd a látogatók.

Meydan One

A szabadtéri létesítmények között pedig lesz még futballpálya, gördeszka és BMX park, 5.3 kilométer hosszú kerékpárút és futóút, 9 kilométeres sétálóútvonal, valamint egy 300 méteres strand is, ahol a napozás és az úszás mellett kajakozni és strandröplabdázni is lehet majd. De természetesen vízi park, éttermek, beach bar és egy 100 férőhelyes kikötő is a terv részét képezi.

Meydan One

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «