Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mézeskalács házikó

0

Ólomüveg ablakokkal, többszínű hullámos tetővel és az erdőszerű kertekkel, az úgynevezett Tyringham Gingerbread House nem lógna ki egy mese díszletei közül. A 18. századi ingatlan több millió dolláros árcédulával került ki a piacra.

Mesés otthon

A sajátos birtok, hivatalos nevén a Santarella Tyringham (Massachusetts) buja hegyoldala mentén fekszik, és sokan jönnek ide esküvő, nászút, vakáció vagy egy vidéki kiruccanás miatt. Az épületegyütteshez tartozik egy négy hálószobás gyarmati-stílusú otthon, egy átalakított pajta, egy pár átalakított siló és egy hét hálószobás villa.

Mesés otthon
De a mézeskalács ház nem mindig a vidéki kikapcsolódást kereső városlakóknak szolgált otthonul. Az 1700-as évek közepén épített Santarella az ismert angol szobrász, Sir Henry Hudson Kitsont üdvözölhette az 1900-as évek elején, aki élete utolsó 25 évet itt töltötte, és a saját igényei szerint alakította át a birtokot.

Mesés otthon
Ennek része volt a pajta átalakítása stúdióvá, ahol folytathatta a szobrászatot, míg ma egy mesekönyvszerű bankett teremként funkcionál. Emellett mindenhova ólomüveg ablakokat tetetett, kívülre pedig gondosan felszerelt zsindelyek kerültek, és az extra munkaterület érdekében egy pár régi gabonasilót is hozzáadott a birtokhoz.

Mesés otthon
Mégis a pajta tető átalakítása volt Kitson legnagyobb teljesítménye. Előzetesen nádtetőt képzelt el, mint azt az akkori Nagy-Britanniában sokfelé látni lehetett, és még helybeli farmerekkel is összefogott, hogy rozst szerezzen, de végül aszfalt zsindelyt használt helyette.

 

Azért, hogy azt a hatást érje el, amit kigondolt, minden aszfalt darabot kézzel vágtak hullám formájú zsindellyé, és tették a helyére, hogy a sokszínű rétegek az ősz pirosas árnyalatát utánozzák. A teljes tető 80 tonnát nyom, és három munkás 12 évén keresztül rakta össze.

Mesés otthon
Miközben ezek a munkálatok zajlottak, Kitson kertésze saját „szobrokat” készített. A Santarellat egy extravagáns kert vette körül, amelyben egzotikus növények, egy folyam és egy aranyhalas tó is volt. Ma a több mint 16 ezer négyzetméteres tájépített kert jó állapotban maradt, hidakkal, patakokkal és virágokkal.

Mesés otthon
Ha szeretnél visszautazni az időben, és 2,2 millió dollárt áldozni az ügy érdekében, a ház jelenleg megvásárolható.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «