Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Michelin csillaghoz vezető út

0

Daniel Humm, Rene Redzepi, Yoshimi Tanigawa és más mesterek feltárják, mire van szükség a gasztrovilág legmagasabb elismerésének számító díj elnyeréséhez.

A Michelin csillaghoz vezető út

Az elmúlt 2 évben Rasmus Dineson rendező körbeutazta a világot – New Yorktól Koppenhágán át Tokióig rengeteg helyen járt -, hogy közelebbről is megismerje a világ leghíresebb éttermi minősítési útmutatójának hatalmát és befolyását. A Michelin Stars: Tales of the Kitchen (Michelin Csillagok: Mesék a konyhából) című dokumentumfilmben sikeres séfek, többek között Daniel Humm, Eleven Madison Park, Noma Rene Redzepi és Yoshimi Tanigawa, vallanak őszintén kapcsolatukról a „csillagrendszerrel” és azokkal az áldozatokkal, amelyeket a csillagok megszerzéséért tettek.

A Michelin csillaghoz vezető út

Elképesztő, hogy ekkora a felhajtás egy 1900-as években egy gumiabroncs gyártó által életre hívott útikönyv körül, amely segít az embereknek eligazodni, hogy hol tankoljanak, hol fújassák fel a kerekeiket, és hogy hol álljanak meg, ha éhesek. Egy évszázaddal később ez a könyv vált a mércévé a tökéletességet kergető szakácsok számára.

“Michelin Stars – Tales From The Kitchen” Trailer from Bon Vivant Communications on Vimeo.

A filmesek azt mondják, hogy a filmjük nem csak szeretetteljes, elismerő pillantást vet a gasztrovilágra, ahogyan a közelmúlt azonos tematikájú filmjei. Azt akarják, „hogy illusztrálja a fényesnek tűnő érme sötét oldalát a kulináris kiválóság megteremtésében; hogy a gyakran kiretusált képek mögött valóban megértsék a világ legdinamikusabb és kreatív iparágának valódi arcát.”
Nem ez lesz az első mély merülés a Michelin Guide sötét oldalán; néhány évvel ezelőtt a BBC egy órás dokumentumfilmet készített a Michelin Stars: The Madness of Perfection (Michelin Csillagok: A tökéletesség őrülete) címmel, amely nyíltan megkérdőjelezte az útikönyv relevanciáját a modern éttermek vonatkozásában.

A dokumentumfilmet szeptember 23-án mutatják be a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál megnyitó filmjeként. Az alábbiakban látható a trailer.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «