Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Michelin “nyomtatott abroncsa”

0

Bár minden évben új futófelület mintázatok jelennek meg, nem gondolnánk hogy a gyártók túl sokat tudnának még tenni az autógumik fejlesztéséért.

Michelin Vision

Újdonságokat jelentenek viszont az új gyártási technológiák, anyaghasználat, és a kifinomult érzékelők fejlődése. A Michelin jelenleg a Vision kerékkoncepcióval kísérletezik, amiben nincs levegő, 3D nyomtatóval készült és fel van szerelve különböző szenzorokkal. Biológiailag lebomlik, és valójában nem is csak egy abroncs, hanem egy kerék és az abroncs egyben.

Michelin Vision
Egy Kanadában megrendezett eseményen mutatták be a 3D nyomtatási technológiával készült Michelin Vision kereket. A kialakítása hasonló, mint a tüdő hólyagocskáinak alveoláris szerkezete, a belső része szilárd, míg kívül rugalmasabb összetételű, ezáltal nagyon masszív és ellenálló végeredmény született.

Michelin Vision
Az autógumik állapotát beépített szenzorok ellenőrzik majd folyamatosan. Ha a vezetőt arról értesíti a rendszer, hogy nem megfelelő az abroncsok állapota, vagy esetleg más útviszonyokban használná az autót, egy mobiltelefonos applikáció segítségével azonnal időpontot foglalhat egy új abroncs 3D nyomtatására.


Mostapha El-Oulhani szerint – aki a Vision Project egyik vezetője volt – a koncepció megvalósítása belátható időn belül várható. A Vision abroncs a Michelin-nél dolgozó szakemberek tudásának köszönhető, de valószínűleg egyelőre a jövő zenéje.

Michelin Vision

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «