Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mindent látó zsaruszemüveg

0

Ha nem figyelnének meg már így is eléggé bennünket, a kínai vasúti rendőrség még egy lépést tett ebbe az irányba, ugyanis arcfelismerő szemüvegeket vezettek be.

Tovább fokozva a már így is jelentős megfigyelőrendszerüket, a szemüveg speciális lencsékkel szerelték fel, amelyekben a fejlett arcfelismerő algoritmus képes 100 milliszekundum alatt megtalálni a kívánt személyt, akár olyan zsúfolt helyeken is, mint egy vasútállomás vagy repülőtér.
A működésük érdekében a szemüvegeket tabletekhez csatlakoztatták, amelyek offline adatbázisa képes az utasok között beazonosítani a felvételezett bűnelkövetőket. Elsőként Zhengzhou vasúti rendőrsége használhatta az eszközt élesben, és a szemüvegek már 7 szökevény és további 26, hamis személyazonosságú illető elfogásában segítettek.

Mindent látó zsaruszemüveg
A disztópikus technológiát – hűen Orwell 1984 könyvéhez – számos emberjogi szervezet támadta, mivel ez a gyakorlat megsérti az emberek magánélethez való jogát.

„A kínai hatóságok úgy tűnik, azt gondolják, hogy elérhetik a szociális stabilitást, ha mikroszkóp alá helyezik az embereket. Ezek az erőszakos programok azonban csak növelik a hatóságokkal szembeni ellenérzéseket” – mondta Sophie Richardson, a Human Rights Watch kínai igazgatója.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «