Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

MINI 2025

0

A Deep Orange 7 Mini koncepciója a legújabb jármű projekt, amit a Clemson University International Center for Automotive Research (CU-ICAR) falai között megvalósult.

Deep Orange 7 Mini

A központ Deep Orange mesterkurzusának hallgatói minden tudásukat és képzelőerejüket belepakolták, hogy elképzeljék, hogy fog kinézni a Mini 2025-ben. Az otthonos kétajtós rugalmas hajtáskonstrukciót, nyitott belső elrendezést, megjelenésváltó digitális festéket és még néhány újdonságot kapott, amelyek egy napon talán a Minikben és mindenfajta méretű autóban megjelenhetnek.

Deep Orange 7 Mini
A Mini az elmúlt időben nagy hangsúlyt fektetett a jövőre, ennek részeként pedig már bemutatták a kizárólag elektromos gyártással előállított autó koncepcióját. Ezzel egy időben a CU-ICAR hallgatói külső szemlélőként képzelték el, hogy milyen lesz az autó jövője. 2014-ben kezdtek egy funkcionális Minin dolgozni, és a hetedik Deep Orange után a BMW hivatalos szponzora lett a programnak.

Deep Orange 7 Mini

Az volt a céljuk, hogy egy olyan autót álmodjanak meg az amerikai piacra, melynek tágas belső tere van, és egy élmény vezetni. A CU-ICAR tanulói a California’s ArtCenter College of Design hallgatóival működtek együtt.

Deep Orange 7 Mini
A Deep Orange 7 Mini két ajtós, két soros elrendezést követ. A tervezőcsapat egy sor ötletes megoldást használt ahhoz, hogy maximalizálja a rendelkezésre álló belső teret, és ezzel létrehozták az úgynevezett Mini Open enteriőr koncepciót. A motorháztetőt eltávolították, hogy helyet biztosítson a szélvédő számára, amely közvetlenül az orrig nyúlik, ezzel tovább növelték a belső tér tágasságát, ugyanakkor még zökkenőmentesebb lett a kapcsolatot a belső és a külső között.

Deep Orange 7 Mini
Az elülső csomagtartó lehetővé teszi a vezetők és az utasok számára, hogy bemutassák számukra fontos elemeket – furcsa ötlet, de valószínűleg nem teljesen hülyeség, hiszen a közösségi médiát túlhasználó modern társadalom még inkább a “nézz rám” irányba mozog.

Deep Orange 7 Mini
A Mini természetesen egy 100%-osan elektromos autó, de emellett az autó két egyedi plug-in hibrid rendszert vagy egy belső égésű motort is befogadhat. Úgy tűnik, a diákok szerint 2025-ben az autóvásárlók azt szeretnék, ha többféle opció közül tudnának választani. Természetesen van néhány technológiai megoldás, amit ma még nem ismerünk, és míg a Mini egy ember által vezetett autó, ami nem akar automatizált lenni, bele van építve néhány előremutató innováció.

Deep Orange 7 Mini

A tervezők egy futurisztikus digitális festékkel képzelték el az autót, ami azonnal képes megváltoztatni az autó külsejét, így akár sötétebb is lehet, ha magányra vágynak az utasok, de a színei is a vezető hangulatához igazodik.

Deep Orange 7 Mini
A műszerfalon van egy holografikus kijelző a Mini Face-szel, ami egy digitális asszisztens, és előrejelzi, illetve reagál a járművezető igényeire, aki kölcsönhatásba lép a hang- és gesztusvezérléssel. Van egy kifelé néző kijelző is, amely üdvözli a vezetőt, és egyéb fontos információkat jelenít meg.

Deep Orange 7 Mini
A mai luxusautók rendelkeznek különböző önvezető technológiákkal, a Deep Orange 7 Mini pedig a parkolásvezérlés egy új generációját mutatja be. A Parking Marshal koncepció úgy működik, mint a narancssárga mellényes parkolófiú digitális verziója, és az első és a hátsó lámpák segítségével a többi járművet a Mini előtti és mögötti parkolóhelyekre irányítja, biztosítva, hogy ezek a járművek olyan távolságon belül helyezkedjenek el, amely minimalizálja a károsodás kockázatát, és a tulajdonos hozzáférhet a Mini elülső és hátsó felemelhető ajtóihoz.

 

A Deep Orange csapat a 7 Mini koncepciót Greerben, Dél-Karolinában, a BMW Zentrumban mutatta be októberben.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «