Minimalista betonkocka

0

A szöuli illetőségű építész, Moon Hoon nemrég háromszintes családi házat tervezett a dél-koreai Jeju-szigetére. A ház egy sor egymásra halmozott beton idomból áll össze, amelyeket elforgattak, hogy verandákat hozzanak létre, ahonnan meg lehet figyelni a környező tájat.

Minimalista betonkocka

A ház egymásra halmozott betontömbökből áll

A “Simple House” megjelenését leginkább a sziget erős szeleivel szemben, valamint az épület bizonytalan formájának védelmére kialakított szögletes háló formájú tartószerkezet határozza meg.

Minimalista betonkocka
A régió építészetének alapelveiből kiindulva, Moon Hoon eredeti koncepciója szerint a részben a föld alá süllyesztett lakóhely középpontjába egy átrium került volna.

Minimalista betonkocka

A szögletes háló szerkezet segít az épület bizonytalan formájának stabilizálásában

A megrendelő “hirtelen hangulatváltozása” miatt elvetették ezt a tervet, mivel sokkal “látványosabb” és “extravagánsabb” épületet akart látni.

Minimalista betonkocka

Egy központi elhelyezkedésű lépcsőház köti össze a ház egyes emeleteit

Az első vázlat szöges ellentéteként az újragondolt ház számos egymásra rakott szerkezetet foglal magában, amelyek sokkal impozánsabbá teszik a projektet.

Minimalista betonkocka

A lépcsőben még egy könyvtár is helyet kapott

A földszinti hálószobához játszószoba, valamint mosoda és raktárhelyiségek is csatlakoznak. Innen kiindulva egy központi elhelyezkedésű lépcsőház köti össze a ház egyes emeleteit, amiben még egy könyvtár is helyet kapott.

Minimalista betonkocka

Egy sor verandáról lehet a tájat csodálni

A közbenső szint magában foglalja az ingatlan elsődleges lakóterét a konyhával, társalgóval és egy kültéri étkezővel, míg a felső szinten a hálószobát és a teraszt találjuk, ahol egy szabadtéri pezsgőfürdő gondoskodik a kikapcsolódásról.

Minimalista betonkocka

A halmozott szerkezetek impozáns külsőt kölcsönöznek a projektnek

Egy extra tetőterasz további külső teret kínál a barbecue-hoz és más rendezvények számára.

Minimalista betonkocka

A teátrális három emeletes otthon a dél-koreai Jeju szigetén található

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «