Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Minimalista snowmobile különcöknek

0

A motoros szánok és a motorkerékpárok ötvözetei gyakran furcsa alakot öltenek, de eddig még nem született olyan drámai kinézetű snowmobile, mint amilyen Joey Ruiter Snopedje.

A snow-ped-nek ejtendő Snoped a tervező szerint maga a művészet, design, divat és életmód. Egyetlen egy pillantás mindet elárul a járműről, itt bizony szó sincs végletekig csiszolt aerodinamikáról, széles és stabil alvázról.

Joey Ruiter Snoped

Ruiter minimalista koncepciójának a középpontjában egy magas és karcsú négyszögletes test áll, a snowmobile mindössze 15 centiméteres szélességét pedig csak még inkább kiemeli a rácsozott orr rész mögött megbújó és azt szinte teljesen kitöltő gigantikus LED lámpa is.

Joey Ruiter Snoped

A meglepő forma azonban igazán egységes, a kazánlemez test formai minimalizmusába jól illeszkedik például a parányi kormány, vagy a testből kivágott ülés is.

Joey Ruiter Snoped

A gyakorlatilag egy nyomtávú Snoped formatervére tagadhatatlan hatással voltak a café racer motorkerékpárok. Az egész megjelenés, az üléshelyzet mind-mind arról árulkodik, hogy a Snoped száguldásra született.

SNO PED from Baas Creative on Vimeo.

A valóság azonban egy kicsit más, ugyanis a látványos fekete monolitot nem könnyű vezetni, ráadásul hiába viszonylag könnyű köszönhetően a mindössze 193 centiméteres hosszának és az alumínium karosszériájának a Snoped bizony-bizony nem duzzad az erőtől, hiszen csak egy 90 köbcentiméteres motor mozgatja.

Joey Ruiter Snoped

Ez azonban nem igazán probléma, hiszen Ruiter nem tervezi a művészi snowmobile gyártását, így megmarad egy igazi műalkotásnak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «