fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mirrow Provocator – az orosz elektromos kisautó

2

A legtöbb városi kisautó az ötajtós családi modellek zsugorított változata. Egy kicsit kisebbek, egy kicsit okosabbak, de azért a design és a gyártás területén követik a nagyobb testvéreik konvencióit. Az orosz Mirrow cég azonban egyszer és mindenkorra le akar számolni ezekkel az autóépítési hagyományokkal.

A Mirrow Provocator egy olyan városi elektromos kisautó, amely sok szabály alól megpróbál kibújni, miközben a tervezői, Gordon Murray és Malyshev Alexander azért természetesen itt is a lehető legtöbb helyet próbálták bezsúfolni a lehető legkisebb karosszériába.

Mirrow Provocator

A 2.7 méter hosszú és 1.98 méter széles Provocator például majdnem olyan széles, mint a Mercedes GLE „terepjáró” miközben ugyanolyan hosszú, mint a Smart ForTwo.

Mirrow Provocator

Hogy ezt megvalósítsák a mérnököknek egy teljesen új design megközelítést kellett alkalmazniuk, így a négy hagyományos oldalajtó helyett a Provocator egy nagy hátsó ajtóval rendelkezik, amely egy repülőgép stílusú belső folyosó révén teszi kényelmesen megközelíthetővé a négy ülést.

 

A belső folyosó pedig egyúttal csomagtartóként is használható. Bár az autó oldalán is találhatóak kis nyílások, azok csak vészhelyzet esetében használhatóak abban az esetben, ha a hátsó ajtó megsérülne.

Mirrow Provocator

A kis autókkal szembeni félelmek egyik oka sokak szemében a biztonság, a Provocator azonban ebben is újat nyújt. A törpe autót ugyanis egy rali stílusú bukócsővel szerelték fel, ami nagyon könnyű és merev, hogy minden szögből védje az utasok testi épségét.

Mirrow Provocator

Egy frontális ütközés esetén pedig a belső széles folyosó akadályozza meg, hogy az utastér felé elmozduló motor kárt tegyen az utasok végtagjaiban. A magas fokú passzív biztonság mellett azért az autó aktív biztonságáról sem feledkeztek meg a mérnökök, így légzsák armada, valamint ABS és ESP is védi a Provocator utasainak az életét.

Mirrow Provocator

A Mirrow a Provocator hajtásláncánál is nagyot alkotott, így a leendő vásárlok többek között 1.5 literes turbós benzines, vagy dízel erőforrással is kérhetik majd az autót, amely a legerősebb motor változattal 8.7 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

Mirrow Provocator

A spórolósok számára pedig hibrid és 400 kilométeres hatótávú elektromos erőforrásokkal is elérhető lesz az autó.

 

A Mirrow tervei szerint a minden konvenciót felrúgó törpe autó 3500 eurós áron már az idei év végén a kereskedésekbe kerülhet, jövőre pedig már érkezhet is az új modell, a taxi társaságok igényeire optimalizált 70 centiméterrel megnyújtott, hatüléses Provocator „XL”.

Mirrow Provocator

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «