Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Mitsubishi-jövőkép

0

A Mitsubishi már a jövőn dolgozik. Néhány nappal ezelőtt Tokióban mutatták be legújabb koncepció autóikat. Fussuk hát át gyorsan, miket tudunk róluk!

 

A két koncepcióverda az Emirai 3 xDas és az Emirai 3 xAuto. Az előbbi high-tech, több képernyős, „ember-gép felülettel” van felszerelve, míg az utóbbi egy sor automatizált vezetési funkcióval.

Mitsubishi Emirai

Az Emirai hatalmas változáson ment keresztül 2013 óta, amikor bemutatták a 2 xDas-t (a képeken a fehér színű autó). A Mitsubishi az új autónak már igen vonzó külsőt szabott. Az új, kétüléses roadster például igen minimalista szélvédővel rendelkezik, viszont túlméretezett, világító kerekekkel, illetve fekete-fehér fényezéssel.  Az igazán nagy újítások azonban nem is kívül, hanem belül történtek. A műszerfal brutálisan futurisztikus, bal és jobb oldalt is található egy-egy kijelző, valamint a középkonzolon egy még nagyobb.  Természetesen a képernyőknek nem szabad elterelniük a sofőr figyelmét az útról. Éppen ezért a rendszer akár kézmozdulatokkal is vezérelhető.

Mitsubishi Emirai

A következő generációs elektromos rendszerek egyébként rengeteget segíthetnek a balesetek elkerülésében, hiszen folyamatosan elemzik az utat és a forgalmat, és igyekeznek időben tájékoztatni a sofőrt az előre nem látható veszélyekről is. Az Emirai 3 xDas pedig mindamellett, hogy az utat és a forgalmat figyeli, még a sofőrön is rajta tartja óvó pillantását. Folyamatosan képes monitorozni a sofőr állapotát, és ha úgy tartja szükségesnek, pihenőidőt javasol neki. Az Emirai xAuto pedig inkább az automatizált vezetési technikákra fókuszál. Olyan rendszerekkel van felszerelve, mint például radaros tárgyérzékelés, közúti kockázatbecslés, nagypontosságú 3D térképek, illetve mozgásellenőrzés.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «