Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Modern építészet és a sivatag találkozása

0

Az épület kortárs és otthonos esztétikáját a nyolc mészkő kandalló, a sósvízű medence, és az elcsúsztatható üvegablakok emelik ki.

Modern építészet és a sivatag találkozik

Az arizonai Paradise Valley-ben – mindössze 10 perc Scottsdale-től délre –, a Mummy Mountin lábánál helyezkedik el ez a szögletes otthon. Az arizonai Brent Kendle építész a legendás Frank Lloyd Wright – kétségkívül az Egyesült Államok legismertebb építésze – munkásságából merített ihletet a sivatagi ingatlan megtervezéséhez.

Modern építészet és a sivatag találkozik

Wright főként arról volt ismert, hogy geometrikus formákat, hatalmas üveg válaszfalakat és beépített járdákat ötvözött, hogy egy minimalista, mégis meleg és barátságos tanyát hozzon létre.

Modern építészet és a sivatag találkozik

Kendle letisztult vonalú építészete hasonló elképzelésből ered, ennek eredményként egy időtálló megjelenésű házat hozott létre, ami az olyan természetes alapanyagok, mint az Afrikából importált Anigre keményfa és a hatalmas mészkőtömbök a használatának köszönhetően kel életre.
Az 1,100 négyzetméter nagyságú ingatlan a nyitott alaprajzú tér felett magasodó égig érő mennyezettel büszkélkedhet, a kis, behúzható ablakokkal ellátott tető  lehetővé teszik, hogy a fény felülről lefelé bevilágítsa az egész belső teret.

Modern építészet és a sivatag találkozik

Azért, hogy a modern otthonokra jellemző steril, hideg hatás itt ne legyen érzékelhető, Kendle olyan elemeket alkalmazott, amelyek biztosítják a kényelmet, ilyenek a fapadló vajszínű tónusai és a mészkő gömbökből készült nyílt kandallók, amelyek az üvegen egyensúlyoznak.

Modern építészet és a sivatag találkozik
Egy dupla belmagasságú nappali helyezkedik el a ház szívében, melynek hatalmas natúr falai arra várnak, hogy a házigazda műtárgyai díszítsék. Az elcsúsztatható üvegablakok nyílnak a kinti területekre, ahol kaktuszokat és honos növényeket telepítettek a minimalista kertbe. Sötét és világos fa bútorok, padló és polcok teremtenek több dimenziót a tágas földszinti térben. A visszafogott konyha aprólékos munkával lett elkészítve, az Anigre-fából készített konyhaasztal, valamint jó minőségű konyhai berendezések kaptak itt helyet.

Modern építészet és a sivatag találkozik
A lebegő rozsdamentes acél és üveg lépcső szinte kötelező elem minden hasonló kaliberű kortárs otthonban, és ez kifejezetten jól olvad bele a mögötte húzódó kőfalba, miközben az emeleten található négy hálószobába vezet.

Modern építészet és a sivatag találkozik

A főhálóhoz egy álló kádas és egy nyitott zuhanyzóval ellátott fürdőszoba csatlakozik, valamint egy szürkés üveggel díszített privát kert. Kikapcsolódásra egy játékszoba és szórakoztató terem áll rendelkezésre, amely egy iPad érintésére kényelmes otthoni mozivá változhat.

Modern építészet és a sivatag találkozik
A birtok egy feszített víztükrű sósvízű medence körül terül el, melyet pálmafák és pihenők öveznek. Egy kis zárt teraszon beépített barbecue, bár és privát ülőhelyek kínálnak kényelmes pillanatokat.

Modern építészet és a sivatag találkozik

A medence mellett egy két férőhelyes vendégház van, amit egy zárt árkád köt össze a főépülettel – van itt szauna, gőzkabin, edzőterem és öltöző. A házhoz tartozik egy teniszpálya, külön sportpálya, egy 250 üveg tárolására alkalmas borospince és egy hat beállós garázs.

Modern építészet és a sivatag találkozik
A Paradise Valley home 10,5 millió dollárért keresi új tulajdonosát.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «