Modern templom Suzuka városában

1

Japánban, a Mie prefektúrában található Suzuka városban fejezték be nemrég az építési munkálatait ennek a modern templomnak. A templom az egyre növekvő katolikus katolikus vallású lakosság számára épült, egy Honda autógyár közvetlen közelében.

Templom Suzukában

A kyoto-i székhelyű Alphaville cég projektjének célja emellett az is volt, hogy egy találkozóhelyet hozzon létre a nemzetközi közösségnek. A templomot Suzuka városában építették fel, közel a régi autópályához.

Templom Suzukában

Az épület tetejének megépítésekor a tervezőket a közeli hegyek formája ihlette. A dramatikus épületkomplexum három részből áll, melyek mind különböző célt szolgálnak.

Templom Suzukában

Maga a templom az északi részen lett kialakítva, ezután következik egy nagyméretű konferenciaközpont. Az épület túlsó felén került kialakításra a pap rezidenciája, illetve egy kápolna és irodák is találhatók még itt.

 

A hívek autóinak elhelyezésére egy hatalmas mélygarázs áll rendelkezésre az épület teljes alapterülete alatt. Az érdekes tetőkialakítás gondoskodik arról, hogy természetes fény jusson a templomba, illetve a többi helyiségbe.

Templom Suzukában

Gyakorlatilag 5 méterenként elhelyeztek nyílásokat, melyeken be tud áramlani a természetes fény a templomhajóba – ezáltal nincs szükség mesterséges fényforrásokra.

Templom Suzukában

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Bahá'í templom Új-Guineában • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «