fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Monszunluxus

0

A 03 Step House a vietnámi Vinh Phuc városában található – mindössze egy órányira autóval Hanoitól. Az építészek ügyfele a hétvégéken akarja a házat használni családjával és barátaikkal, miközben a természet és friss levegő veszi őket körbe.

Teraszvilág

Az ország időjárása meleg és párás, és különösen igaz ez Észak-Vietnámra. Ennek ellenére a legtöbb vietnami ház és épület nem rendelkezik megfelelő szellőzéssel és az erős napsugárzás ellen sem véd.

Teraszvilág
A vietnámi 03 iroda lakóingatlan projektje egy olyan épület akar lenni, amely passzol a meleg és párás időjáráshoz. A tervezőcsapat a hagyományos fatető- és ajtórendszert használta annak érdekében, hogy jól szellőzzön az épület és ellenálljon a nap sugarainak.

Teraszvilág

A 03 emellett teljesen nyitott ajtókat és teraszt tett az első és a harmadik emeletre a déli és a keleti oldalon, hogy az ablakok az épület mögött található tóra nézzenek. A dél-nyugati irányban így egységes tömör fal biztosítja a privát szférát.

Teraszvilág
Minden emelet el van csúsztatva, így jönnek létre a teraszok a déli oldalon. A felső szint az északi oldalon az alatta lévő fölé lóg, így megakadályozza, hogy a szerkezet hőmérséklete túlságosan megemelkedjen.

Teraszvilág

Azért, hogy megelőzzék a hőmérséklet emelkedést, a 03 több megoldást is megvizsgált, és a lehető legoptimálisabbat választotta ki. A tető lejtős fa szerkezetből és kerámia tetőcserepekből áll, illetve egy kültéri szellőztetőegység is fel lett ide szerelve.

Teraszvilág

Az építészek vietnámi asztalosokkal tárgyalták meg a tető kérdését, és így választották ezt a megoldást. Egy modern eljárást, számítógépes analízist használtak a tervezési folyamathoz.

Teraszvilág

A másik oldalról a tervező csapat igyekezett megtartani a hagyományos vietnámi technológiákat és eljárásokat, melyek a vietnámi klímának és kultúrának megfelelően lettek kifejlesztve.

Teraszvilág

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «