Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

MOTIV.e – Gordon Murray legújabb alkotása

0

A legendás McLaren F1 sportkocsi és a McLaren MP4/4-es versenyautó tervezője, Gordon Murray a Yamahával közösen kifejlesztett MOTIV.e elektromos kisautójával a városi közlekedést szeretné forradalmasítani.

A zsúfoltság és a környezetszennyezés egyre nagyobb terhet jelent a városi közlekedés számára, aminek eredményeképpen az utóbbi időben az üzemanyag hatékony kisautók iránti kereslet is növekedésnek indult.

Yamaha Motiv.e

Az úttörő gyártási és anyag technológiája révén pedig a MOTIV-e mindenben megfelel ezeknek az igényeknek, miközben a vezetési élmény tekintetébe is új mércét állít fel ebben a kategóriában.

Yamaha Motiv.e

A MOTIV.e megalkotásában a Yamahának is nagy szerepe volt, a japán cég ugyanis a kivalló motorkerékpárjai mellett mindig is vonzódott a különleges járművek iránt. Az autó dizájnjáért a Gordon Murray Design volt a felelős, aki a forradalmi iStream gyártási technológiáját használta az autó elkészítéséhez. Az iStream® gyártási technológia a Formula-1-ben is használt kompozit technológia továbbfejlesztése, aminek eredményeképpen könnyű, de roppant szilárd és így biztonságos karosszériákat lehet gyártani, miközben a megmunkálás a környezetre is alacsony terheket ró.

A karosszéria központi eleme egy acélváz, amire szánszálas elemeket szerelnek, így egy nagyon szilárd és könnyű biztonsági cellát létrehozva. Ehhez egy teljesen független felfüggesztési rendszer csatlakozik, amely a rugózatlan tömeg csökkentése révén a kezelhetőségben, a vezetési élményben is fontos szerepet játszik. Az új szintre emelt vezetési élményhez pedig természetesen az elektromos hajtáslánc is partner.

MOTIV-e

Maximális teljesítmény: 25kW
Forgatónyomaték: 658-896Nm
Akkumulátor: Lítium-ion
Töltési idő: 3 óra
Gyorsulás: 0-ról 100 km/órás sebességre 15 másodperc
Végsebesség: 105 km/h
Hatótávolság: 160 kilométer

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «