Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Motorban is gondolkozik a Tesla!

0

A 2003-ban alakult cég immáron emblematikus képviselője lett az elektromos autógyártásnak. A vállalat, amely a méltán híres feltalálóról kapta a nevét, öt évvel később a Tesla Roadster gyártásával tette le névjegyét a nagyvilágban. A négykerekűek után, most elkészítette motorkerékpár koncepcióját is.

A teljes mértékben elektromos meghajtású modell paletta sikerén felbuzdulva a márka most az elektromos motorkerékpárok piacára is betenné a lábát. A koncepció legalábbis már megszületett.
A Tesla Roadster olyan sikeres volt, hogy ki sem gördültek a gyártósorról, máris eladták az első darabokat. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen az elektromos energiával repesztő tűzpiros sportverda nagyon jól is nézett ki. Nem meglepő ezek alapján, hogy több mint 2000 példányt adtak el belőle, több mint 30 országban.

 Tesla Roadster

Tesla Roadster

Most azonban nem a történelmi sikerekről szeretnénk értekezni, hanem inkább az ebből inspirációt merítő dizájnerről és a koncepciójáról. Jans Shlapins kreálta meg a „Tesla Model M” névre keresztelt motorkerékpárt, amelyet 201 lóerős, elektromos motorral és a vállalatra jellemző lithium ion akkumulátorral látott el.

 Tesla Modell koncepció, elektromos motorkerékpár

A motor váza alumíniumból készült, súlypontja pedig a lehető legmélyebben van, hogy a nehéz kanyarokat is könnyedén bevegye. A benzintartály helyére egy elektronika és védőfelszerelés számára kialakított tároló helyet álmodott meg Shlapins.

 Tesla Modell koncepció, elektromos motorkerékpár

A könnyű súly érdekében több helyen is karbonszálas anyagot vetnének be, például a kerekek esetében is.

 Tesla Modell koncepció, elektromos motorkerékpár

Összességében azt mondhatjuk, hogy a koncepció annyira meggyőzőre és vagányra sikerült, hogy a Tesla Motors vezetőinek tényleg el kellene gondolkodniuk, hogy belevágjanak a motorkerékpár gyártásba is!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «