Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Múltban a jövő – Volkswagen találkozó 2016

0

Immáron ötödik alkalommal adtak egymásnak randevút a Volkswagen márka rajongói a Hungaroringen.

Volkswagen találkozó 2016

Nyugodtan megállapíthatjuk, hogy az egykor modelltalálkozónak indult esemény alaposan kinőtte magát az elmúlt fél évtizedben. A Golf zarándokok Mekkájává váló mogyoródi aszfaltcsík és környéke ma már túlmutat a modellfanatikusok exhibicionizmusán, hiszen a múlt mellett már kézzelfoghatóan a jövőnek is standot állítottak a szervezők.

Volkswagen találkozó 2016

Az ikonok mellett a jövő is megjelent a mostani találkozón: C Coupé GTE, T-Prime GTE

Ma már tehát sokkal inkább márkatalálkozóról beszélünk, ahol tiszteletben tartva a gyökereket továbbra is a VW Golf köré szervezik az eseményt, amiből idén is több száz dédelgetett példány vonult fel.

Volkswagen találkozó 2016

Golfok, ameddig a szem ellát, hozzávetőleg 300-an voltak

Az emblematikus modell mellett, így megtalálható volt – a teljesség igénye nélkül – például a Scirocco, a Bogár, a Jetta és a Transporter szekció is.

Ez utóbbi egyébként már évek óta rendezvény az eseményben, hiszen a Hippifaluban sátort verő autók tulajdonosai féltve őrzik a hatvanas évek lázadó korszakának fémjelét, ezért nem csoda, ha ez a miliőben is megmutatkozik.

Volkswagen találkozó 2016

Hajlamosak lennénk azt hinni, hogy ennek hatására még az idő is lassabban múlik, aminek csak a falu egy szeglete mondott ellent, ahol egyelőre még szürke eminenciásként várt a reflektorfényre az immáron V6 TDi motorral is elérhető új Amarok.

Volkswagen találkozó 2016

224 lóerős lett a legerősebb verzió

Az pickup mellett, látható volt az idén 40 éves Golf GTI, legújabb aszfaltszaggatója a 310 lóerős Clubsport S, illetve közeli rokona a GTE Sport is, valamint a jövőképet szimbolizáló Golf Design Vision GTI.

Volkswagen találkozó 2016

Előttem az utódom: VW Golf Clubsport S

És a jövőképpel el is érkeztünk ahhoz az új deklarált Volkswagen szemlélethez, ami a következő évtizedben meghatározó filozófiája lesz a márkának.

Volkswagen találkozó 2016

A GTE 400 lóerőt abszolvál

Ennek legközelebbi tagjai C Coupé GTE, és a T-Prime Concept GTE már tapintható közelségben voltak a mostani találkozón, ami – mondták – egyben el is indítja a Volkswagen elektromobilitási programját.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «