Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Művészet két keréken

0

Az Impuls alapítói Philip Wulk és Matthias Pittner arra kértek két német művészt, Fabian Gatermannt és Matthias Edlingert, hogy gondolják újra az 1985-ös, a maga idejében nagyon sikeres BMW K100-as motorkerékpár designját. A munka eredményeképpen pedig igazán művészi motorkerékpárok születtek.

A BMW-ésen kék felnis fehér motort megalkotó Fabian Gatermann először a rajzasztalon vágott neki a munkának, hogy később 3D modellezéssel és végül az életben is elkészüljön a saját BMW K100-as interpretációja.

Ipmuls BMW K101

Ipmuls BMW K101

„Úgy gondoltam, hogy hozzá kellene tennem valamit ehhez a folyamathoz” – magyarázta Gatermann. „Először ezért beszkenneltem a motorkerékpár rajzát 3D-be, alakítgattam a szögeken, ismét módosítottam a szerkezeten, majd újra lerajzoltam kézzel az egészet.

Ipmuls BMW K101

Ipmuls BMW K101

Azt hiszem, a végeredmény önmagáért beszél, egy új esztétikát képvisel a motoros kultúrában.”

Ipmuls BMW K101

A minimalista fehér motor helyett az arany felnis modellt tervező Matthias Edlinger ezzel szemben más utat választott. Edlinger a forma kihangsúlyozása helyett a színes illusztrációk révén kívánta feldobni a motor külsejét, a ráfestett képekkel megteremteni a motor saját egyedi stílusát.

Ipmuls BMW K101

A mindenek feletti esztétikummal szemben az ő művészi megközelítése így elsősorban a kifinomultság ötvözete a humorral.

Ipmuls BMW K101

Ipmuls BMW K101

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «