Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nagy-Britannia legjobb új házai

0

A RIBA (Brit Építészek Királyi Intézet) leleplezte legújabb projektjeit, melyek indulnak a 2017-es “Az Év Háza” pályázaton. A válogatásban a brit építészet remekművei találhatóak meg, luxusvillák, fenntartható felújított épületek, lábakon álló tengerparti ház, illetve egy kétszemélyes faház, ami egy függesztett hídról közelíthető meg.

Nagy-Britannia legjobb új házai

Caring Wood – tervezte: Macdonald Wright Architects

A versenyt az Egyesült Királyságban rendezik meg, a pályázatok nagyrésze angol tervezők munkája, főként a déli országrészről. A pályázott projektek közül csupán három helyezkedik el Skócia határánál, míg Walesből és Észak-Írországból egyetlen pályázat sem érkezett. Ebben az évben igazán változatos lett a felhozatal.

Nagy-Britannia legjobb új házai

Cob Corner – tervezte: David Sheppard Architects

Redshank – A Lisa Shell építészeti stúdió és Marcus Taylor munkája

Ez az Essexben található vízparti kis ház tavaly augusztusban készült el, azóta a kritikusok ódákat zengenek róla. A ház, melynek teljes alapterülete 49 m2, egy háromlábú fém tartószerkezeten nyugszik.

Nagy-Britannia legjobb új házai

Nagyon ügyes megoldás, hogy a fém lábakban rejtették el az elektromos kábeleket, a vízvezetéket és a csatornát is. Két oldalról egy galvanizált fém lépcsőn keresztül tudunk a házba feljutni, ahonnan a kis teraszra is feljuthatunk.

Az épület belseje eléggé minimalista, egyszerű a berendezés, és az egész ház csak három szobából áll: egy nappaliból, hálószobából és egy fürdőből. A nagyméretű ablakokon át gyönyörködhetünk a festői kilátásban.

Nagy-Britannia legjobb új házai

The Quest – Strom Architects

A Strom Architects tervezte és építette meg ezt a lenyűgöző luxus otthont, egy nyugdíjas házaspár és mozgássérült lányuk számára. A Dorset-ban található háznak csak egy szintje van és egy dombon helyezkedik el.

Nagy-Britannia legjobb új házai

A 235m2-es ház belsejébe lépve tágas terek és otthonos légkör fogad minket. Az óriási üvegfelületeknek köszönhetően a nappaliban üldögélve is gyönyörködhetünk a csodás kilátásban.

A tetőn diszkréten rögzített napelemek segítenek az energiahatékonyság fenntartásában. A nappaliban nyílt tűzterű kandalló segít rá az állandóan működő padlófűtésre.

Woodsman’s Treehouse – Brownlie Ernst és Marks műve

A Woodsman’s Treehouse egy luxusszínvonalon megépített lakóház 2 fő részére, melyben szauna, forróvizes medence és csúszda is található. A ház tömör tölgyfából készült bejáratához egy függőhídon át vezet az út. A bejárati ajtó zárómechanizmusa egy tengeralattjáró vasajtajának működéséhez hasonlít.

Nagy-Britannia legjobb új házai
Az épület alapterülete csupán 35m2, található benne egy kis előtér, egy fürdőszoba és egy nappali helység. A nappaliban kapott helyet a nagyméretű franciaágy, egy kis konyha, ülőalkalmatosság és egy fürdőkád is. A szoba közepén található kandalló szolgáltatja a fűtést a házban.

A 2017-es RIBA “Az Év Háza” verseny győztesét a következő hónapokban hirdetik majd ki.

Nagy-Britannia legjobb új házai

Highgate House – tervezte: Carmody Groarke

Nagy-Britannia legjobb új házai

Oxfordshire Residence

Nagy-Britannia legjobb új házai

Oxfordshire Residence

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «