Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Napelemes óceánjáró

0

Gyors, csendes és emellett 300 négyzetméter napelem borítja a felületét. A 78 lábas SolarImpact jacht egy olyan elektromos óceánjáró koncepció, amihez hasonlót eddig még nem terveztek.

SolarImpact

A fedélzet alatt egy 800 kWh akkumulátor biztosítja az energiaellátást a motor számára, ami így 10 órás üzemidőre alkalmas. Természetesen napsütéses időben az üzemidő akár meg is nőhet, hiszen a napelemek folyamatos töltés alatt tartják az akkumulátort.

SolarImpact
A hajó fedélzetének nagy részét teljesen beborítják a napelemek, amik 320 kWh energiaellátásra is alkalmasak. A 70 tonna össztömegű alumínium hajótest meghajtásáról egy 1341 lóerős elektromos motor gondoskodik, maximális sebessége pedig 22 csomó.

SolarImpact
A villamos meghajtás mellett, a biztonság kedvéért dízelmotorokat is beépítettek a hajóba, így valójában hybrid hajónak tekinthető. A hajó irányítására egyetlen ember is elegendő, minden funkció automatizált.

SolarImpact
A SolarImpact mindemellett rendkívül fejlett stabilizátorokkal van felszerelve, ami kényelmessé teszi a hajón tartózkodást, még a leghullámosabb időjárásban is.

SolarImpact

A belső tér természetesen nagyon kifinomult design-t kapott, ahogy ez elvárható egy ilyen színvonalú vízi járműtől. A kabinok 10 fő, és egy egyfős személyzet befogadására alkalmasak.

SolarImpact

SolarImpact

SolarImpact

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «