Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A NASA marsjáró koncepciója

0

Ha Batman a Marsra kerülne, vajon ilyen járgánnyal mászkálna a bolygón? Valószínűleg nem. A NASA nemrég rántotta le a leplet a marsjáró koncepciójárműről, amit a Földre terveztek, és a fiatalok érdeklődését hivatott felkelteni, illetve betekintést nyerhetnek a NASA munkájába, a vörös bolygó felfedezésébe.

NASA marsjáró

A 7 méter hosszú elektromos járgányt júniusban mutatták be, a Kennedy Space Center látogatóközpont átadó ceremóniája során. A látogatóközpont megbízására alkotta meg a járművet a floridai Parker Brothers Concepts. A vállalat többek között néhány évvel ezelőtt elkészített – egy a Tron c. filmben láthatóhoz hasonló – futurisztikus motor modellt.

NASA marsjáró
A jármű elektromos motorjai számára egy 700 V feszültségű akkumulátor biztosítja majd az energiát, amit a beépített napelemek töltenek majd fel. A GPS és rádió felszereltségű első szekcióban négy ülés található, amitől különválasztható a hátsó rész felderítő küldetések esetében.

NASA marsjáró

Ebben a hátsó részben helyet kapott egy mini laboratórium is, ami önálló működésre is képes, míg az első rész felfedező körútra indul a Marson.


A járgány hat – majdnem gömbölyű formájú – kerékkel rendelkezik, az optimális vonóerő biztosítására akár sziklás, vagy homokos vidéken.
A marsjáró Amerikában júliustól augusztusig lesz megtekinthető számos helyen a keleti parton.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «