fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nem a bíró(n)kon múlik!

0

Annak rendje és módja szerint, pénteken újabb három találkozót nézhettünk végig. A mieink ezen a napon nem léptek pályára, ám hogy ne maradjunk magyar érdekeltség nélkül, arról Kassai Viktor gondoskodott. “Bírónk” kiélezett szituációban döntött remekül!

Kassai Viktor ezúttal az Olaszország – Svédország összecsapáson fújhatta a sípot. Sokáig nem volt szinte semmi dolga – minthogy a meccsen sem történt semmi lényeges, így aztán észrevétlen maradhatott (egy bíró számára alighanem az észrevétlen jelző a lehető legnagyobb dicséret).

Az Éder által a 88. percben megszerzett vezetést követően azonban felpörögtek az események és feszültté vált a hangulat. Több sárgalapot is ki kellett osztania Kassainak, egyet például Buffonnak időhúzásért. A legkényesebb szituációt ugyanakkor egy tizenegyesgyanús eset jelentette. Az utolsó pillanatokban Leonardo Bonucci „ráhatására” Andreas Granqvis nagyot esett a tizenhatoson belül. Kassai sípja azonban néma maradt – a visszajátszásokból kiderült, hogy helyesen.

Éder

Éder szép egyéni akció után lőtt a svéd kapuba

Persze a svéd lapok és az érintett, Granqvis szerint meg lehetett volna adni azt a büntetőt. A pártatlan többség ugyanakkor úgy véli, hogy nagyszerű bírói ítélet született. Ilyenért nem szokás tizenegyest adni. Azt pedig a svédek is elismerik, hogy nagyon messzire voltak a győzelemtől, hiszen kapu felé tartó lövésük sem volt (mint ahogyan az első meccsükön sem!).

Ezt követően a D-csoportban rendeztek meg két találkozót. Elsőként Horvátország és Csehország találkoztak egymással. Ezen a meccsen nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy kétség sem férhet a horvát győzelemhez. Előbb Ivan Perisic, majd a második félidő 59. percében Rakitic vette be a csehek kapuját. Ha valaki ekkor egy lyukas garast is feltett a csehek egyenlítésére, előbb bizonyára őrültnek, utóbb zseninek titulálták.

rendbontás

A nézőtérről bedobált petárdák miatt állt a játék

Egy pár perces nézői zavargást követően (ami úgy tűnik rendesen összezavarta a horvát fejeket), magukhoz ragadták a kezdeményezést a csehek. A 76. percben Milan Skoda a kapuba fejelt, visszaadva ezzel a cseh reményeket. Az idei EB-n pedig már sokadszor, a 90. perc után jött a slusszpoén. Az egyik horvát védő saját tizenhatosán belül egy felugrást követően kézzel ért a labdához. Mark Clattenburg pedig büntetőt ítélt – Kassai döntéséhez hasonlóan ez is remek ítélet volt! Tomás Necid élt a lehetőséggel és izomból a léc alá vágta a tizenegyest.

csehek

A cseheknek sikerült 2:2-re menteniük a meccset

A nap esti mérkőzésén a torna egyik legnagyobb favoritja, Spanyolország játszott az első meccsén halványan teljesítő törökökkel. Előzetesen úgy gondolhattuk, hogy az általában elszántan és szenvedélyesen futballozó törökök majd most megmutatják, nem érdemtelenül jutottak ki az EB-re, ám nem így lett! A két csapat közti különbség óriási volt. Miután Morata duplájával és Nolito találatával már 3:0 volt a mérkőzés állása, két fokozattal visszavettek a spanyolok.

edzők

Fatih Terim (balra) és Vicente del Bosque

Vicente del Bosque csapata nem akart, Fatih Terimé pedig nem tudott focizni. Így gyakorlatilag az utolsó fél óra teljes unalomba és érdektelenségbe fulladt. A spanyolok számára laza edzés jellege volt a végének. Ezek után a spanyolok 6 ponttal magabiztosan vezetik a csoportot, míg a törökök lenullázva kullognak a végén.

Holnap pedig ismét pályára lép a MAGYAR VÁLOGATOTT! Este 18 órától Izland ellen be lehet biztosítani a továbbjutást!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «