Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nem kell mindig kaviár – vagy mégis?

0

Az Atlantis, The Palm luxushotel nem aprózta el az újévi ünneplést, és annyi halikrát szolgáltak fel, aminek az árából egy felsőkategóriás SUV-ot is lehet akár venni.


Ahogy 2016 2017-be fordult, a Burj Al Arab hotel különleges vendégeivel megtartotta szilveszteri gáláját. Négy fehér kesztyűs pincér vitte be a terembe a 17 kilogrammnyi aranyozott dobozba helyezett kaviárt. Ahogy felvitték a színpadra az emberek nem győzték fotózni a masszív halikra tartályt, amit a Guinness Könyvbe a világ legnagyobb kaviár konzervjeként jegyeztek be. Egészen mostanáig.

Kaviár
A legutóbbi szilveszteren ugyanis a The Palm Jumeriah műsziget nemcsak megdöntetni akarta a rekordot, hanem a földbe döngölni. Így amikor az Atlantis, The Palm vendégei arra készültek, hogy pezsgőt bontsanak az Újév hajnalán, egy 50 kilogrammos kaviár doboz mellett tették mindezt, amit az AmStur cég készített.
Az AmStur azzal szerzett nevet magának Dubajban, hogy fekete nyakkendős sofőrök szállítják házhoz a náluk vásárolt kaviárt. Magát amerikai kaviárgyártónak vallja a cég, aminek egy kaliforniai család a tulajdonosa, de az irodái az Egyesült Arab Emírségekben találhatók.

Kaviár
A világrekord megdöntésének alkalmából az AmStur és a hotel Cleitonak nevezte el a dobozt, az istennő tiszteletére, aki Atlantisz anyja volt. A Cleito volt az első regisztrált organikus kaviár az Emírségekben, amit fehér tokhalból készítettek. Az AmStur weboldala szerint az Empress kaviár 1 kilója 13,105 dirhamba, azaz 3,568 amerikai dollárba kerül. Tehát a Cleitoban található kaviár értéke olyan 178,385 dollár lehet, ami elég ahhoz, hogy az ember vegyen egy felsőkategóriás SUV-ot.

Kaviár
A kaviár prezentációjának pompája és a körülményei ellenére az előkészületek egyáltalán nem voltak azok. Az 5,000 vendég egy speciálisan gravírozott gyöngykanállal ízlelhette meg a kaviárt az esemény alkalmából.
Most a labda visszakerült a Burj Al Arab térfelére. Vajon a luxushotel megpróbálja visszaszerezni a rekordját az Atlantisztól a következő évben?

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «