fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nem vezetünk ittasan – de mi a helyzet másnap reggel?

0

Az ittas vezetés a társadalom egyik legszigorúbb tabuja – csakhogy az is ugyanolyan veszélyes lehet, ha valaki másnap reggel ül autóba.

Ford Driving Skills For Life

Az ünnepek idején sok ember a szokásosnál többször koccint kollégáival, barátaival és szeretteivel, így ebben az időszakban tetőzik a halálos autóbelesetek száma – ugyanolyan veszélyt jelentve az ittas vezetőkre, mint a többi közlekedőre.

Ford Driving Skills For Life

Ennek érzékeltetésében játszik fontos szerepet a ‘Másnaposság Öltözék’. A több mint 17 kilós felszerelés egy különleges mellényből, csukló- és bokasúlyokból, valamint egy sapkából, szemüvegből és fejhallgatóból áll. Mindez együtt élethűen szimulálja a másnaposság tipikus tüneteit: a fáradtságot, a szédülést, a lüktető fejfájást és nehéz összpontosítást.

Ford Driving Skills For Life

Egy felmérés szerint Európában hat halálos balesetből egy esetben az alkohol is szerepet játszik.* Az Egyesült Királyságban őrizetbe vett ittas vezetők közül minden tizediket 06:00 és 08:00 óra között állította meg a rendőrség. A Ford erre a veszélyre kívánta felhívni a figyelmet, amikor a híres Meyer Hentschel Intézettől megrendelte a ‘Másnaposság Öltözéket’.

“Az emberek egyre komolyabban veszik, hogy egy buli végén nem autóznak haza ittasan. Másnap reggel viszont sokan már gond nélkül beülnek a volán mögé,” mondta el Jim Graham, a Ford Driving Skills for Life menedzsere***. “A ‘Másnaposság Öltözék’ jól érzékelteti, milyen dekoncentrált lehet egy másnapos ember, és hogy milyen veszélyt jelenthet magára és a többi közlekedőre.”
Ez még akkor is így van, ha az autós véralkoholszintje nem haladja meg az engedélyezett határértéket, hiszen a másnapos ember gyakran kialvatlan, ami erősen befolyásolja a reakcióidejét.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «