Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nimbus e-car – kettő az egyben

0

Nimbus e-car koncepció autó úgy néz ki, mint egy gyermekjáték, a tudása azonban maradéktalanul 21. századi.

Az aranyos kis autócska tervezői szerint egy valódi univerzális jármű, ami nem csak a meghajtására, hanem a felhasználhatóságára is vonatkozik,. A megelőlegezett minimális fogyasztása mellett, kiváló terepjáró tulajdonsággal is bír, így esetleges megvalósulása esetén nem csak a városi közlekedés egy praktikus eszköze lehet, hanem terepjárást kedvelők számára is.

Nimbus e-car tanulmányautó

A Nimbus mozgatásáról egy hibrid erőforrás gondoskodik, a hatékony üzemanyag felhasználásnak köszönhetően így a kis felfedező jármű nagyobb hatótávolsággal rendelkezik, mint egy belsőégésű, vagy tisztán elektromos meghajtású jármű.

Nimbus e-car tanulmányautó

A Nimbus 130Kw (180 lóerős) elektromos motorját energiával ellátó lítium-ion akkumulátorát folyamatosan tölti egy kis belső égésű generátor. A hatékony hajtásrendszernek és a könnyű építésnek, valamint a fékezések során a mozgási energiát ismételten elektromos energiává alakító fékrendszerének köszönhetően a Nimbus átlagfogyasztása mindössze 1.3 liter 100 kilométeren.

A mérnökök egy könnyű, de szilárd karosszériát terveztek, amely bármilyen körülmények között, bármilyen terepen megállja a helyét, így az autó fő elemei alumíniumból, szénszálból és titánból készülnének.

Nimbus e-car tanulmányautó

A nagy hatótáv és a jó terepképességek érdekében többféle üzemmód között választhat a pilóta a hajtásrendszerben, így van Standard, Energiatakarékos, Gyors és Négykerékmeghajtású üzemmód is. A beltérben a hidraulikus kormánykerék és a kényelmes állítható ülések növelik az utazás komfortját, míg a tolatókamera és radar a szűk helyeken történő manőverezéskor jön jól.

Nimbus e-car tanulmányautó

A tervezők az 5 üléses Nimbus biztonságáról sem feledkeztek meg. Hat légzsák védi a túrázók testi épségét, akik szórakoztatásáról, valamint a fontos információk (GPS, az akkumulátorok állapota, a motor hőmérséklete stb.) megjelenítéséről egy érintéssel, vagy hangutasítással is vezérelhető állítható, multifunkciós kijelző gondoskodik a letisztult vonalú műszerfalon.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «