fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Nissan a Leaf-ből is elkészítette a Nismo változatot

0

A Nissan még több izgalmat ígér az új Leaf Nismo RC elektromos versenyautóval.

Leaf Nismo RC

A tavaly bemutatott átalakított Leaf óriási előrelépést jelentett, több lóerővel, nagyobb nyomatékkal és sokkal szebb külső kialakítással, mint a korábbi modellnél. A Nissan idén pedig versenyautót varázsolt a világ legkeresettebb elektromos masinájából. Most pedig bemutatták a versenypályára szánt Nismo RC modellt is.

Leaf Nismo RC

„A vadonatúj Leaf Nismo RC megmutatja, hogy egyre inkább a nyers erőre és teljesítményre fókuszálunk, így téve az elektromos járműveket még izgalmasabbá a vásárlóink számára. Ez a modell mutatja meg legjobban filozófiánkat a Nissan Intelligent Mobility (intelligens mobilitás) elv mögött.” – mondta Daniele Schillaci.

Leaf Nismo RC
A kasztni alatt egy elektromos motor rejtőzik, amely 321 lóerővel hasít előre és 640 Nm nyomatékkal bír. Ez több mint duplája a 2011-ben piacra dobott Leaf Nismo RC-nek. Így az autó 3,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.
A Leaf városi típusában lévő hajtáslánc-technológiát felhasználták az RC modellben is, az akkumulátorokat az autó közepén helyezték el a megfelelő súlyelosztás miatt, az inverterek pedig elől és hátul vannak. A Nissan elmondása szerint a teljesítményt a tengelyek külön kezelik, így a legjobb tapadással bíró abroncs azonnali nyomatékot kap.


Az RC ezüst-fekete színben készült el, piros részletekkel. Az autó 4,5 méter hosszú és 1,2 méter magas. A szénszálas monocoque önhordó karosszériának köszönhetően a masina súlya csupán 1220 kilogramm, az eleje és hátulja eltávolítható, a hátsó szárny pedig állítható.
A Leaf Nismo RC-t decemberben mutatták be a Fuji International Speedway keretében a Nismo Festivalon a Nissan új Formula E elektromos versenyautójával karöltve. A Leaf Nismo RC-ből összesen hat darabot gyártanak le, amiket a Nissan elektromos versenyautóinak mintájaként fognak bemutatni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «