Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nissan Qashqai Black Edition – Black magic

0

A Nissan Qashqai a legkeresettebb crossover modell Európában. Miközben a Nissan sunderlandi üzemében Angliában óránként készül el 58 Qashqai, addig a Black Edition névre keresztelt limitált szériás modellből összesen 3360 darab készül, elsősorban azoknak az ügyfeleknek akik szeretnek kilógni a Qashqai népszerűségének köszönhetően meglehetősen hosszú sorából.

Nissan Qashqai Black Edition

A crossoverek piacán már megszokott úttörő pozíciójával a Nissan Qashqai az egész világon forradalmasította az igényeket és megmozgatta az autóvásárlók képzeletét. Mind a C szegmensből érkező, különleges stílust, technológiát és izgalmat kereső ügyfelek, mind pedig a hatékonyságot szem előtt tartó, korábbi autójuknál kisebbet kereső vásárlók számára vonzó Qashqai kilenc éves gyártása során több téren is etalonná vált.

Nissan Qashqai Black Edition
A világszerte 2014-ben bemutatott második generációs Qashqai még praktikusabb, még olcsóbban üzemeltethető és még jobban felszerelt, mint az úttörő eredeti modell. A folyamatosan szárnyaló keresletnek köszönhetően a modellből mindössze 21 hónap alatt több mint 500 000 példány készült. A Qashqait olyan sokan rendeli, hogy az azt gyártó üzemből minden 62-ik másodpercben új autó gördül ki.

Nissan Qashqai Black Edition
A valódi Qashqai Black Edition-ből ezzel szemben korlátozott számban, mindössze 3360 darab készül a teljes európai piacra, biztosítva ezzel a modellváltozat exkluzív jellegét. A csúcsot jelentő Tekna felszereltségi szintre alapuló modellváltozatot számos további korszerű stíluselemmel látták el.

Nissan Qashqai Black Edition

Ilyenek a 19”-es, fekete „Ibiscus” könnyűfém felnik, a modellre jellemző fekete küszöbborítások, illetve az ezüst színezésű első és hátsó díszítőelemek. Az autó emellett panoráma üvegtetővel is rendelhető, ami még stílusosabbá és kifinomultabbá teszi belső és külső megjelenését.

Nissan Qashqai Black Edition
A Qashqai orr-része a crossoverek szegmensében valaha kínált legmodernebb technológiákat rejti. Minden változat LED-technológiás nappali menetfénnyel felszerelt, néhány változat pedig a legfejlettebb technológiával, azaz a teljes egészében LED-es tompított és távolsági fényszórókkal is rendelkezik.

Nissan Qashqai Black Edition

A Nissan használható technológiák biztosítása iránti elkötelezettsége jegyében a xenon fényszórók LED-ekkel való felváltása több puszta reklámfogásnál. A Qashqai LED-fényszórói fehérebb, tisztább fényt bocsátanak ki, és a xenon fényszóróknál 50%-kal kevesebb energia felhasználása mellett a napfény színéhez közelebb álló fényükkel jobb látási viszonyokat teremtenek éjszaka. A fényszórók hangsúlyozzák a Nissan egyedi, az autó közepétől meredeken felfutó fényszóró-elrendezését is.

Nissan Qashqai Black Edition
Kényelem, összekapcsolhatóság és kontroll: e három pilléren nyugszik a Qashqai belső terének kialakítása. Akárcsak az autó más részei, a Qashqai utastere is ötvözi az innovatív technológiákat a mindennapi kihívások józan ész diktálta megoldásaival. A Nissan minden más márkánál nagyobb tapasztalattal rendelkezik a crossoverek szektorában, így különleges helyzetben van: a praktikum terén is új mércét állíthat fel a crossoverek következő generációja számára.

Motor

1,6 literes, 16 szelepes, soros elrendezésű, négyhengeres, turbós, dízelmotor

Hengerűrtartalom: 1598 cm3.

Legnagyobb teljesítmény: 96 kW (130 LE) 4000/min.

Legnagyobb nyomaték: 320 Nm 1750/min

Erőátvitel

Sebességváltó: 6 sebességes manuális

Hajtásrendszer: Kapcsolható All Mode 4×4

Méretek

Hosszúság: 4380 mm

Szélesség: 1806 mm

Magasság: 1590 mm

Tengelytáv: 2646 mm

Saját tömeg: 1518 kg

Menetteljesítmény

Végsebesség: 190 km/óra

Gyorsulás 0−100 km/h: 10,9 sec

Tesztátlag 100km/liter: 7,6

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «