Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A NIWA nixie csöves karórája

0

A NIWA legújabb karórájában a múlt és a jelen keveredik, ahogy a retro technológiát egy modern alumínium tokba rejtették. A cég már korábban is előrukkolt nixie csöves órával, de ezúttal egy lenyűgöző, mindössze 55 mm átmérőjű darabbal álltak elő.

NIWA csöves karóra

A NIWA karóra nixie csövekkel jelzi az időt

A nixie csövek a számjegyek jelzésére kifejlesztett viszonylag régi technológia. A csövek a neonfényekhez hasonló elven működnek. Mindegyik cső tíz decimális számjegyet tartalmaz, amik negatív töltésű huzalokból rajzolódnak ki.

NIWA csöves karóra

A huzalból kirajzolódó számok a neonfényekhez hasonló narancs fénnyel izzanak

Emellett mindegyik cső pozitív töltésű dróthálót is tartalmaz. Mikor áramot kap, a drót felizzik, és a 80-as évekbeli dinerek fényéhez hasonlóan vörösesen ég.

A csöveket alumíniumból készült galvanizált tokba zárták. Az idő beállítására mágnest kell használni, a NIWA pedig az energiatakarékosság érdekében gyroszenzorral szerelte fel az órát, tehát csak akkor izzanak fel a számok, ha megmozdítjuk a karunkat.

A karunk mozgatására izzanak fel a számok

A csövek sem hőt, sem zajt nem bocsátanak ki, és nagyon kevés energiával működnek. Ha esetleg lemerülne, az időmérőt egy USB alapú dokkolóegységgel lehet tölteni. A cég élettartam garanciát vállal az órára és minden egyes alkotórészére.

NIWA csöves karóra

A karóra szürke és fekete színben érhető el, galvanizált alumínium tokkal.

NIWA csöves karóra

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «