Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nokian – Lézeres abroncsvizsgálat

0

Mennyire kopottak a gumik az autónkon? Valószínűleg manuálisan is ellenőrizhető, de a Nokian kifejlesztett erre egy alternatívát. A finn gumigyártó nemrég jelentette be SnapSkan nevű szolgáltatását, ami egy 3D szkennert használva ellenőrzi a kereket, miközben az autó mozgásban van.

Nokian 3D abroncsellenőrzés

Az alapötlet az, hogy olyan helyekre szerelik be a SnapSkan-t, ahol az autósok amúgy is gyakran megfordulnak, például parkolók bejáratainál.
Ahogy a jármű átmegy a fekvőrendőr szerű szkenneren, a lézer a kerék bordáit világítja meg, ezáltal mérve annak mélységét, egy kamera pedig lefényképezi eközben az autó rendszámát. A szkenner nem csak Nokian gumival működik.

Nokian 3D abroncsellenőrzés
Az autósok ingyen kérhetik a gumikról készített mérést, ehhez csak sms-ben kell elküldeniük a rendszámukat. A válaszüzenetben megkapják az eredményt, és ha szükséges, árajánlatot is új gumik beszerzése esetén valamelyik partnercégtől.

Nokian 3D abroncsellenőrzés
Az első ellenőrző pont Helsinki egyik mélygarázsában lesz, majd ezt követi további szkennerek elhelyezése szerte az országban.

Pár éven belül más országokban is bevezethetik a szolgáltatást. Az alábbi videóban megtekinthetjük a technológiáról készült demot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «