fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nyakoncsípett kalóriák

0

Sokunkban bizony nincs meg a megfelelő akaraterő, hogy utánanézzünk, mit is eszünk valójában és miféle kalóriákat viszünk be a szervezetünkbe. De hála ennek az új applikáció alapú kis szerkezetnek, a Diet sensor-nak, mostantól mindezt megtehetjük a másodperc törtrésze alatt. Máris nem tűnik annyira ínycsiklandónak az a darabka sajt, a Nutella vagy pulykás szendvics, igaz?

A 2016-os CES-en a kalóriaszámláló kimagaslóan jól teljesített, az különböző ételeket sikeresen felismerte. A diétázók számára is nagy könnyebbséget jelenthet a készülék, ám valódi hasznát majd az orvosi célra történő felhasználói élvezhetik, például a cukorbetegek, akik ennek segítségével könnyedén kielemezhetik az elfogyasztani kívánt ételüket.

Diéta szenzor

Sőt, ez a probléma ihlette a készülék megalkotását is, hiszen az egyik társalapító, Remy Bonnasse kislánya egyes típusú cukorbetegségben szenved.

Diéta szenzor

A rendszer egyik fő komponense az SCiO nevű molekuláris szkenner, melyet a Consumer Physics gyárt, s túl van már egy sikeres 2014-es Kickstarter kampányon.

Diéta szenzor

A SCiO képes az alapanyagok molekuláris térképének meghatározására, s ezután az adatbázisa meghatározza a különböző tápanyagok jelenlétét.

Ám ahogy az várható, az eszköz csak a homogén összetételű ételeket képes analizálni. A szenzor simán megállapítja az egy egyszerű steak-nek, húspogácsának vagy egy szelet sajtnak a tápanyag-összetételét, ám az összetett ételekkel már természetesen nem boldogul.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «