Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nyolc év a világ egyik legdrágább hordójában

0

Nagyjából 20 évvel ezelőtt, amikor Pepe Hermosillo először sétált végig a földön, amely később a Casa Noble agávé mezője lett, olyat tett, amit kevés más tequilakészítő csinált abban az időben a régióban – tesztelte a talajt.

Selección del Fundador Volume II

A telek, amely egy vulkán tövében fészkelt és citrus ligetek vették körbe, olyan gazdag volt ásványi anyagokban, mint azt remélte, a pH pedig épp ideális volt az agávénak. A tengerszint feletti magasság növekedés során nyomást helyez a növényre, ennek eredményeként a piña, a növény szíve, sokkal édesebb.

Selección del Fundador Volume II
Ebben az évben azoknak az első agávéknak az ültetését ünnepelve a Casa Noble Tequila forgalomba hozta a legrégebbi tequilát, ami ezekből a növényekből készült: Selección del Fundador Volume II ($1,500). A növényeket 12 évig hagyták nőni – az átlagos agávé fele ennyi ideig nő -, a belőlük nyert nedvet aztán háromszor desztilláltak, majd 8 évig hagytak érlelődni. Hermosillo akárcsak a földet, a hordókat is nagy gonddal választotta ki, és Kelet-Európából, Skóciából, Franciaországból és az Egyesült Államok déli részéből is rendelt mintákat.

Selección del Fundador Volume II

„Olyan hordót akartam, amely inkább kiegészíti, semmint versenyzik a tequilával” – mondja.

Végül egy francia tölgyfahordóra esett a választása, amit a Taransaud kádárjai készítettek, és 200-250 éves fákból faragtak, amelyek Bordeaux északi részében nőttek. „Ez egy nagyon egyenes fa volt, 100 láb magas” – meséli Hermosillo. „Megremeg a föld, amikor ledől, és az erdő és a fák illata egyszerre életre kel. Később ugyanabból a fából maradt darabokból pörkölték, hogy ne keveredjen más íz a hordóba.”

Selección del Fundador Volume II
Az a tisztaság, illetve a kis pórusok segítenek a tequila aromáját és ízét előcsalogatni és felépíteni, miközben a fa kevésbe befolyásolja ezt a folyamatot. A végeredmény egy olyan szeszesital – melyből mindössze 300 üveggel gyártott a Casa Noble -, melyben a fehér-virágos és fehérborsos ízjegyek, valamint az ásványos jelleg, sőt a fekete cseresznye aromája dominál.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «