Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Off-road luxus

0

Az új Mercedes-Benz G-Wagen továbbra is egy G, csak még jobb. Akár terepen, akár úton, a SUV teljesítménye, innovatív asszisztens rendszere, kimagasló kezelhetősége és biztonsági funkciói lenyűgözőek. Ugyanakkor az új felfüggesztés, a dinamikus vezetési módok, a G-üzemmód három differenciálzár nemcsak a kényelmet, hanem mozgékonyságot is biztosít – bármely felületen.

Mercedes-Benz G osztály 2018

A Mercedes-Benz G-osztály luxus off-road jármű már régóta dizájn ikonnak számított. A külső megjelenése 1979 óta nem változott lényegesen. Az ikonikus elemek továbbra is meghatározott funkciókat töltenek be, és ezek adják a G-wagen egyedi megjelenését, és az új modellben is megtalálhatók: a feltűnő ajtókilincs és a karakteres záróhang, a robusztus külső védőcsík, a csomagtartón lévő pótkerék és a kiemelkedő fényszórók. Ezek a tulajdonságok az off-roaderek szögletes vonalaival együtt emlékezetes megjelenést alkotnak.

Mercedes-Benz G osztály 2018
A G-osztály kiemelkedő dizájnja az érzéki letisztultság filozófiáját követi, ugyanakkor hű marad az eredeti modell karakteréhez. Ennek eredményeként az ajtópántokat kívülre helyezték, és a felületre szerelt motorháztetőt az új generációra is átvitték. A legfrissebb újításokkal az off-roader belépett az új érába – mind technológiai, mind formai értelemben. Az új G-wagen 53 milliméterrel hosszabb és 121 milliméterrel szélesebb, így még nagyobb jelenlétet biztosít az utakon és azon kívül egyaránt.

Mercedes-Benz G osztály 2018
Ha az ember beszáll a SUV-ba feltárul az a sok tervezési részlet, amit kívülről belülre vittek át. A lámpák alakja például a szellőzőnyílások oldalán köszön vissza, az ikonikus indexeket pedig a hangszórók formájában lehet felfedezni. A G-wagen védjegyei között olyan elemek szerepelnek, mint az anyósüléssel szemben elhelyezett kapaszkodó és a krómozott kapcsolók a három differenciálzárhoz. Mindkettőt alaposan optimalizálták és megtartották mint egyedi jellegzetességet.

Mercedes-Benz G osztály 2018
A teljesen újrarendezett és újratervezett műszerfalon időtálló csőszerű analóg körszámlapok vannak. Más szavakkal a klasszikus kerek műszerek rajongói nem fognak csalódni a G-osztályban. Egy műszerösszesítő egy nagy kijelző virtuálisan mutatja az egyes adatokat a sofőr közvetlen látómezőjében, és egy központi kijelző formájában, amely központi konzol felett helyezkedik el, optikailag kényelmes helyen.

Mercedes-Benz G osztály 2018

A sofőr választhat a három különböző kijelzőmód – ‘classic’, ‘sport’ és ‘progressive’ – közül, és kiválaszthatja a releváns információkat az egyéni szükségleteinek megfelelően.


A G-osztályban nagy teljesítményű 4 literes V8-as benzinmotor biztosítja a hatékony meghajtást. A biturbo 310 kW (422 LE) energiát állít elő, a maximum nyomatéka pedig 610 Nm. Az erőátvitelhez 9G-tronic automata sebességváltó a nyomatékváltóval kifejezetten a terepre szánt ikon igényeihez lett igazítva. A fejlesztők sikeresen csökkentették a kilenc-sebességes átvitel eltolását és válaszidejét egy dedikált szoftver alkalmazással. A széles áttétel aránya csendesebb és kényelmesebb, különösen alacsony motorfordulatszámon, miközben hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «