Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Öko-üdülőt csináltak Sri Lankán

0

A Nomadic Resort a Bo Reudler Studióval közösen tervezte és építette meg a látványos tengerparti tatárházat – egy szafari táborhelyet, mely az első ilyen építmény Sri Lankán.

Öko-üdülő Sri Lankán

A Sri Lanka déli részében elhelyezkedő Yala National Park szélén található az Eco-Resort, mely 2017 novemberében köszöntötte első vendégeit. A multidiszciplináris csapat a 36 sátorból álló szafari tábort a Resplendent Ceylon, a Dilmah Tea leányvállalata számára készítette, akinek egyedülálló üdülőhelyei változatos élményben részesítik a kíváncsi utazóknak Sri Lanka történelmével, kultúrájával és természetével kapcsolatban.

Öko-üdülő Sri Lankán
A tábor organikus építészete tökéletesen beleolvad a tájba, amely magában foglalja az erdőket, amelyek az Indiai Óceánra néző, homorú, homokos partvidékbe simulnak.

Öko-üdülő Sri Lankán

Az ötcsillagos Nomadic Resort és Bo Reudler Studio kunyhók úgy lettek megtervezve, hogy az utazók testközelből tapasztalhassák meg a Yala-élményt, azáltal, hogy a helyi növény- és az állatvilágot és a régió kultúráját ünneplik, miközben minimálisan avatkoztak meg a tájképbe. A helyi hatások szerves részét képezik a projektnek, kezdve a népi hagyományoktól az anyagok használatáig, amivel a közösséget még jobban bevonják.

Öko-üdülő Sri Lankán
Az építészeti megoldások Yala tájának természetes formációira utalnak, nevezetesen a masszív, lekerekített sziklákra, amelyek a Parkban mindenfelé láthatók kisebb-nagyobb méretben. Az emberi léptékhez igazítva, a tábor főépületei sziklaszerű pavilonok mintázataiként jelennek meg, amelyek szervesen összetartoznak. A nagyobb nyitott tereket kisebb, zárt körzetek keresztezik, amelyek több privát tevékenységnek is otthont adnak.

Öko-üdülő Sri Lankán
A bejárati területet a vízparti bárral, az étteremmel és a könyvtár bejáratával kanyargós út köti össze. A gyógyfürdő a tengerparttól hátra található. A nagy pavilonok szilárdnak tűnnek, de közelebbi vizsgálat után megállapítható, hogy könnyű, nyitott szerkezetek, melyek szövött rácsos bambuszból vannak, amit újrahasznosított tíkfa zsindellyel vontak be.

Öko-üdülő Sri Lankán
A nagy, ívelt nyílások és magas boltíves mennyezetek erős térérzetet keltenek. A meglévő növényzetet meghagyták, hogy hitelesen adják vissza a környező tájat, és tüskés növényekkel, valamint Adrian Gray elegáns szikla szobraival tették változatosabbá.

Öko-üdülő Sri Lankán
A belső terek olyan képződményeket idéznek meg, mint a barlangok belseje, kristályok és ásványok finom mintázata. A felfedezés, kaland és varázslat pillanatát örökíti meg az enteriőr, ami az öko luxust és a helyi eleganciát ötvözi egyfajta modern éllel.

Öko-üdülő Sri Lankán

Helyi alapanyagokat használtak, és a követ, kvarcot és sár téglákat a réz, bronz, műkő, fa, bambusz és textil variációival ötvözték, a fő szempont pedig az volt, hogy olyan anyagokat válasszanak, amik az idővel csak még kifejezőbbek lesznek.

Öko-üdülő Sri Lankán
A medence keresztülfolyik az éttermen és a báron, és úgy szikrázik, mint az éjszakai égbolt. Egy megvilágított réz-fa van az étterem tíz méter magas bambusz kupolájához rögzítve, továbbá sár téglából készült ülőalkalmatosságok és bambusz gyertyatartók hangsúlyozzák a fő tereket.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «