Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Okos ötvözetből készült a Hyperloop utaskapszulája

0

A Hyperloop Transportion Technologies (HyperloopTT) elkészítette utaskapszulájának méretarányos modelljét Puerto de Santa Mariaban, Spanyolországban.

HyperloopTT

Először 2018 októberében mutatták be a Quintero One-t, amelyet szinte teljes egészében a HyperloopTT Vibranium TM elnevezésű anyagából, egy kétrétegű okosötvözetből készült. A kapszula a cég kutatási és fejlesztési központjában Toulouse-ban fogják tesztelni, mielőtt még használni kezdenék az első kereskedelmi útvonalak egyikén a várakozások szerint 750 mérföld/órás sebességre is képes járművet.

HyperloopTT
A Quintero One-t a HyperloopTT partnerének, az Airtificialnak a dél-spanyolországi űrközpontban építették. A kapszula dizájnja a Piestmangoode közlekedés dizájn tanácsadócéggel együttműködésben készült, és a 2017-es London Design Weeken arany díjban részesült. „A kapszula megalkotása egy több mint egy éves utazás eredménye a dizájn, a mérnöki munka és az innovatív anyagok fejlesztése terén” – mondta Dirk Ahlborn, a HyperloopTT társalapítója és ügyvezetője.


„2019-ben teljesen elkészül a kapszula és készen áll majd az utasok szállítására” – kommentálta Bibop Gresta, a HyperloopTT elnöke és társalapítója. A Quintero One utaskapszula 32 méter hosszú, a belső kabin hossza 15 méter, és ötezer kilogramm a súlya. Az építéséhez 21 ezer mérnöki munkaóra kellett, és ötezer órába telt az összeszerelése. Összesen 82 szénszálas panel, 72 szenzor, 75 ezer szegecs és 7,200 négyzetméter szénszál kellett hozzá.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «