Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Okos szuperjacht

0

Az új Francesco Paszkowski által tervezett Custom Line 120 egy merész olasz jacht, amely sok okos funkcióval rendelkezik.

Custom Line 120

Az új Custom Line 120 modellt december elején mutatták be a cég olaszországi La Speziaban található hajógyárában, és hamarosan egy eseményen fog debütálni Miamiban, ahol a tulajdonosa is él. A 120 láb hosszú szuperjacht egy újabb ékkő a Ferretti márka koronáján, az első a Francesco Paszowski tervezte gyalult hajótestből, ami a várakozások szerint akár a 25 csomós sebességet is elérheti.

Custom Line 120

A milánói stúdió szorosan együtt dolgozott a Ferretti Csoport stratégiai fejlesztő részlegével, hogy egy új és friss dizájnnal álljanak elő, amiben egyaránt helyet kaptak autóipari megoldások és lakóhelyiségek, nagyobb terek állnak rendelkezésre, és számos okos formatervezési fejlesztés is van a jachton.

Custom Line 120
Paszkowski egy viszonylag tradicionális jacht tervező, és ez megmutatkozik a hajó profiljának hosszú, egyenes vonalaiban, ami maszkulin hatást kölcsönöz a 120-nak. A padlótól a plafonig érő ablakok a fő fedélzeten, egy felemelt flybridge és az oldalakon látható kivágások mind modern jelleggel ruházzák fel a hajószerű profilt.

 

A tervező csapat és a Ferretti saját mérnök részlege figyelembe vette, hogy a dizájnnak passzolnia kell a fedélzeti élet funkcionalitásához. A hídon például a hátsó szalont magasabbra helyezték, mint a pilótafülkét, így semmi sem áll a vízi kilátás útjába. Ezt a külső részt szintén okosan rendezték el, és magas falak és hatalmas ablakok kerültek a kemény tető alá. Hátul található a jacuzzi és négy napozóágy. Hatalmas közösségi tér áll az elülső fedélzeten a vendégek rendelkezésére, ahol egy nagy társalgó, székek kaptak helyet, ráadásul a hajó orrában még egy kétfős asztal is van, ahonnan kivételes kilátás tárul az utasok szeme elé.

 

A pilótafülkéből könnyű eljutni a felső hídhoz, és leereszkedni a merülő úszófelülethez. A két oldalon lévő széles folyosók könnyen bejárhatóvá teszik a jachtot, ami egy újabb jele a hajó praktikumának.

Custom Line 120
A pilótafülke és a főszalon közötti fedélzetnek kettős teraszos ajtaja van, amely felfelé és kifelé emelkedik, és hűvös, egyedülálló térséget biztosít a bent és a kint között, ami teljesen eltér a más jachtoknál tapasztalható megoldásoktól. A Ferretti mérnökei emellett biztosra mentek, hogy elég magas legyen a beltér is, így nemcsak a festői ablakok emelik a jacht megjelenését, de a 25 láb széles keresztgerendák is gyönyörűen kiemelkednek. A fedélzeten négy tágas vendéglakosztály is van, a legénységi szállás pedig nyolc főt tud befogadni.

 

Bár nem ez a legkiemelkedőbb statisztika, fontos megjegyezni, hogy a hajónak hat fürdőszobája van (köztük kettő a főlakosztályában), és négy a legénység számára. Ez a fajta intelligens tervezés épp olyan gyönyörűvé teszi a mindennapi életet a fedélzeten, mint amilyen a hajó is.

Custom Line 120

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «