Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Önjáró autó a pályán

0

A PSA Peugeot Citroën egészen hihetetlen projektet hajtott végre. Mindenféle érzékelővel feltuningolt autójuk teljesen automatikus üzemmódban (a sofőr beavatkozása nélkül) tette meg a Párizsból Bordeaux-ba vezető 580 kilométeres utat az autópályán.

 

Az autó teljesen automatikusan tartotta a sebességet vagy éppen növelte azt, ha a szabályok, illetve a forgalom lehetővé tette. Emellett minden gond nélkül váltogatta a sávokat, ha éppen túl lassan haladt előtte valaki.

Önjáró autó a pályán

A Peugeot Citroën mindenféle gond nélkül abszolválta az utat, bebizonyítva ezzel, hogy az önjáró járművek igenis életképesek. Sőt, ezek jelentik a jövőt.

Önjáró autó a pályán

Természetesen az automata autó egy sor fedélzeti rendszerrel volt ellátva. Például radar, automata fékező, gyorsító és kormányzó rendszer, GPS és digitális kamerák, csak hogy egy néhányat megemlítsünk. Ezek pedig mind-mind egy központi, elektronikus vezérlőegység irányítása alatt dolgoztak.

Önjáró autó a pályán

Az önjáró kocsikat egyébként mindig szeretnék biztonságosabbá tenni, mint az ember vezette autókat – elvégre ez lenne az egésznek az egyik kulcspontja. A legtöbb esetben ugyanis a fáradtság és az emberi hibák vezetnek karambolhoz.

Természetesen ezúttal még ült egy ember a volán mögött, aki bármelyik pillanatban beavatkozhatott volna, ha a technika” megbokrosodott” volna. A projekt vezetőinek elmondása alapján viszont szeretnék egészen odáig fejleszteni a dolgot, hogy az emberi tényezőt abszolút ki lehessen venni a számításból.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «