fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Önjáró kiskocsik Angliában

0

Az elektromos meghajtásúönjáró néhány nappal ezelőtt került bemutatásra Angliában. A kis kétüléses járgány jelentheti a jövőt a világ nagyvárosi közlekedését illetően. A tervek szerint kezdetben a sofőr irányítaná, ám később teljesen önjáróvá válhat majd.

 

A Lutz Pathfinder projekt célja egyelőre az, hogy teszteljék a jövőben bevezetni kívánt önjáró autók használatát mind technológiai, mind szociális oldalról. Összesen egyelőre három darabot helyeznek majd forgalomba, amelyeket az utazni kívánók egy mobil applikáció segítségével foglalhatnak le.

Önjáró kiskocsi

Az új járgányokat az elmúlt 18 hónapban rakták össze. Hamarosan automata vezetőrendszerrel látják majd el őket, méghozzá az Oxford Egyetem mobilrobotikai csapata. Először azonban sofőrök irányítják őket azokon az útvonalakon, amelyeken maguktól is mennek majd. Ez tehát a betanítási fázis számukra.

Önjáró kiskocsi

„Az önjárást” 24 km/h-s sebességgel kezdhetik majd meg a képzett operátorok szigorú ellenőrizete alatt. Ezek az emberek bármikor belenyúlhatnak az irányításba, ha szükségét érzik, tehát egyelőre talán még nem kell az intelligens autók lázadásától tartanunk.

Önjáró kiskocsi

Önjáró kiskocsi

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «