fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Önvezető hajókat fejleszt a Rolls-Royce és az Intel

0

A Rolls-Royce bejelentette legújabb együttműködését az Intellel, hogy segítsenek a mérnök vállalatnak megvalósítani küldetésüket, és teljesen önvezető hajókat hozzanak létre.

Önvezető hajók

Első lépésként a Rolls-Royce idén bemutatta intelligens tudatosság (intelligent awareness, IA) rendszerét, ami az mesterséges intelligencia által működtetett érzékelő fúzióval, radarok, hő- és HD kamerák, műholdas adatok és az időjárás-előrejelzések feldolgozásával hozott döntésekkel működik.
Az Intellel kötött megállapodás részeként a Rolls-Royce használni fogja a cég 3D NAND meghajtóit az ebből a rendszerből nyert adatok tárolására, és az Intel Xeon chipek segítenek majd a feldolgozásban. Ez az adat lehetővé teszi, hogy a járművek észleljék a környezetüket, növelve ezzel a biztonságot, hiszen már kilométerekről érzékelni tudnak más objektumokat, még zsúfolt kikötőkben is.

Önvezető hajók
A rendszert jelenleg hajókon tesztelik, köztük egy 165 méteres japán személyszállító kompon. A teszt során az IA rendszer lehetővé tette, hogy a legénység olyan tárgyakat is észleljen, amire a sötétben egyébként nem lett volna lehetőség.

„Örülünk az Intellel kötött együttműködésnek, és várjuk, hogy közösen dolgozhassunk az izgalmas új technológiákon és termékeken, amelyek nagy szerepet fognak játszani abban, hogy biztonságossá tegyük az önvezető hajók működését” – mondta Kevin Daffey, a Rolls-Royce Engineering & Technology and Ship Intelligence igazgatója. „Ez a kollaboráció segít nekünk, hogy lehetővé tegyük a hajótulajdonosok számára a navigációjuk és működésük automatizálását, csökkentve az esélyt az emberi hibára, és biztosítva, hogy a legénység sokkal értékesebb feladatokra összpontosít.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «