fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Origami pajzs

0

Az origami ősi művészete évtizedek óta inspirációként szolgál a tervezők és mérnökök számára. Már sokféle területen felhasználták a japán hajtogatási technikát, most azonban a Brigham Young University egy könnysúlyú golyóálló pajzsot alkotott, amit egy Yoshimura redő mintázat ihletett.

Origami pajzs

Számos szakértővel történt beszélgetést követően Larry Howell és csapata felismerte, hogy a jelenlegi golyóálló pajzsok nehezek, nehézkesek, és megértek a fejlesztésre.

Origami pajzs
A könnyebb és kompaktabb, de mégis védelmet nyújtó anyaghoz a csapat egy innovatív pajzsot fejlesztett ki, ami 12 réteg kevlárból készült, és csupán 5 másodperc szükséges a kinyitásához. A jelenlegi acél alapú pajzsokhoz képest az új verzió csupán 25 kilós, és egyszerre három embernek is védelmet nyújt.

Origami pajzs
A tesztelés során maguk a kutatók is rosszabb eredményre számítottak, a 44-es Magnumból kilőtt lövedéket is képes volt megállítani. A jelenleg még prototípus stádiumban lévő találmányra még számos teszt és konzultáció vár, emellett szélesebb körben történő használatát is vizsgálni szeretnék.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «