fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Orosz fricska az angoloknak

0

Szombaton három találkozót is rendeztek Franciaországban. A legérdekesebbnek az angol-orosz párosítás ígérkezett, aminek a végén meg is érkezett a csattanó(s pofon)!

A pénteki román-francia nyitómeccset követően, szombat délután az A-csoport másik két együttese, Albánia és Svájc is pályára lépett. A mérkőzés pikantériáját például az adta, hogy az EB-k történetében először, egy testvérpár küzdhetett egymás ellen. Az albánoknál Taulant Xhaka, míg a svájci csapatban Granit Xhaka tett meg minden tőle telhetőt a sikerért. A végén azonban csak egyikük örülhetett.

svájc

Svájc válogatottja szoros meccsen múlta felül Albániát

Amikor a mérkőzés elején, már az 5. percben megszerezte a vezetést Fabian Schär a svájciaknak, azt gondolhattuk, hogy igazi gólzápor vár majd ránk. Ám nem így lett. A szünet előtt az albánok megfogyatkoztak, így az egyenlítésre már nem futotta erejükből a második játékrészben. Pedig mindent megtettek és el is jutottak helyzetekig, ám a svájci védelem (svájci) óramű pontossággal tette a dolgát. A három pontot tehát Vladimir Petkovic szövetségi kapitány csapata vághatta zsebre. Ebben a csoportban jelenleg Franciaország és Svájc 3-3 ponttal, míg Románia és Albánia 0 ponttal áll. A továbbjutás sorsa 15-én, szerdán könnyen eldőlhet, hiszen Svájc Romániával, míg Franciaország Albániával találkozik.

A B-csoportban elsőként Wales és Szlovákia feszült egymásnak. Érdekesség, hogy mindkét csapat most debütált, hiszen az EB-k történetében először léptek pályára. A bemutatkozás a walesi válogatottnak sikerült jobban, hiszen a Real Madrid sztárja, Gareth Bale már elég korán, a 10. percben megmutatta, hogy miért is taksálják 100 millió euróra. Szabadrúgásból 25 méterről vágta a kapuba a labdát (valószínűleg Dzsudzsák Balázs emlékezetes, románoknak lőtt gólját igyekezett kopírozni). A szlovák tizenegy erejéből az egyenlítésre még futotta, ám aztán a 81. percben Hal Robson-Kanu beállította a 2:1-es végeredményt.

bale

Gareth Bale, Wales vezére

A csoport második mérkőzése már a kezdő sípszó előtt elkezdődött – az utcán. Orosz és angol huligánok kezdtek erőfitogtatásba Marseille közterein. Aztán a Velodrome-ban rendezett mérkőzésen a liverpooli kedvenc, Lallana lehetett volna a főszereplő, aki 20 perc leforgása alatt két nagy helyzetet is kihagyott. Rajta kívül egy szép, ám középre tartó lövéssel Rooney is tesztelte Akinfejev reflexeit. Az angolok játékából tényleg csak a gól hiányzott, a labda végig az orosz térfélen pattogott.

rooney

Wayne Rooney nem talált az orosz kapuba, a végén pedig ráfizettek

Ám a nyomasztó fölényt csupán a 73. percben tudták gólra váltani a háromoroszlánosok. Eric Dier szabadrúgásból vette be a kaput. Az oroszok azonban nem törtek meg, és a németekre jellemző módon bizonyították, hogy a hosszabbításban is lehet döntőfontosságú gólt szerezni, hiszen Berezuckij éppen a lefújás előtt tudott fejjel egalizálni. Folytatás jövő hét csütörtökön, Anglia-Wales és Oroszország-Szlovákia.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «