Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Orosz repülő autó – VTOL

0

A ‘Scorpion Hoverbike’ készítői, az orosz Hoversurf csapata (melyet már a rendőrség is használ DUbaiban) ezúttal egy új ötlettel állt elő. A ‘Formula Concept’ tulajdonképpen egy ötüléses repülő taxi, aminek a szárnyai behajthatóak és a járgányt 52 mini turbina tartja a levegőben.

Orosz repülő autó – VTOL

Egyelőre túl sok részletet nem tudunk a VTOL repülő autóval kapcsolatban, de annyi bizonyos, hogy a ‘Formula Concept’ tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy a hagyományos személyautók parkolóhelyeire is gond nélkül be tudjunk állni vele, az összecsukható szárnyaknak köszönhetően. A designer csapat számára ez egy nagyon fontos részlet volt, hiszen így integrálhatóak a jelenleg megszokott közlekedési rendszerbe.

Orosz repülő autó – VTOL

A mini turbinákat – melyek teljes mértékben be vannak építve a jármű karosszériájába – külön-külön vezérli egy intelligens fedélzeti számítógép.

Orosz repülő autó – VTOL

A sok kis turbina előnye, hogy egy esetleges meghibásodás esetén, ha csak a turbinák fele működne, még akkor is kiválóan el lehetne manőverezni a repülő autóval.

 

Amint a szárnyak kinyílnak, a jármű egy nagyon hatékony üzemmódba kapcsol, meghajtásához tökéletesen elegendő négy turbina, mely tolja az autót előre a levegőben.

Orosz repülő autó – VTOL

Egyenlőre sajnos hiányoznak a járgányból a kerekek, ettől függetlenül nagyon jó kis terméket sikerült összeraknia a Hoversurf csapatának. Jelenleg ugyan csak a prototípus van működő állapotban, a designer csapat befektetőket keres a jármű tömeges gyártásának megkezdéséhez.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «