fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Országúti jacht lett a Mercedes Maybach kabriója

0

A kaliforniai Pebble Beach néhány napra idén is otthont adott a világ legcsodálatosabb klasszikus autóinak. A 2017-es összejövetel legkiemelkedőbb pillanata az volt, amikor a Mercedes-Benz leleplezte a Mercedes-Maybach 6 koncepcióautót, egy szenzációs luxus kategóriás kabriót.

Mercedes-Maybach 6

A kétüléses jármű tisztelettel adózik az az aero coupék dicső kora előtt, és tudatosan viszi át ezt a hagyományt a jövőbe. A kabrió szélsőséges módon értelmezi újra a klasszikus, érzelem alapú tervezés elveit.

Mercedes-Maybach 6

A közel hat méter hosszúságú Mercedes-Maybach 6-ot elektromos autónak álmodták a tervezők. A meghajtórendszer teljesítménye 550 kW (750 LE), a padló alatt elhelyezett elemek pedig lehetővé teszik, hogy akár 500 kilométert is megtegyenek az autóval.

Mercedes-Maybach 6
Az érzéki design és az intelligens részletek, az elektromos Mercedes-Maybach 6 kabrió koncepciója maga a megtestesült luxus. A bemutatóra elhozott autó különleges esztétikai arányai – a rendkívül hosszú motorháztető, az alacsony tetővonal és az elektromos motor hátulra történő pozicionálása – a letűnt korok aero coupéira emlékeztetnek.

Mercedes-Maybach 6

Ugyanakkor szó sincs retro designról – az autó a Mercedes klasszikus esztétikai alapelveinek újraértelmezése. Ezzel egyidejűleg a design váratlanul újat mutat: hűvös, technoid és letisztult. Ezt példázza az aerodinamikailag intelligens forma is. A levegő szinte – külön spoiler nélkül is – körülöleli az autó kontúrjait.

 

Ott vannak még a “miniatűr” csíkfényszórók és a rózsa arany felnik. A jól meghatározott kontúrjai és a természetes formájú szárnyak ellentétben állnak az autó két oldalán húzódó éles vonalakkal, amelyek meghatározzák a jármű felsőrészének teljes megjelenését. Alulról a karosszéria kiugró, izmos megjelenésű. Szintén hangsúlyos a kontraszt a Maybach metál navy blue festése és a krómozott csíkok között, amelyek a kerékívek felett, valamint a motorházfedél és a csomagtartó középpontjában helyezkednek el.

vision mercedes-maybach 6 cabriolet: the study of an ultra-stylish luxury-class vehicle from designboom on Vimeo.

A Mercedes-Maybach 6 kabrió hátsó lengő, kerek “csónak” formája a luxus jachtokat idézi. A keskeny hátsó lámpák a jármű külső szélén kaptak helyet, ezáltal kiemelik annak szélességét.

Mercedes-Maybach 6

Az autó további megkülönböztető jellemzői közé tartozik az alumínium vázszerkezetű diffúzor és a kerékívek mögötti levegőnyílások. A jármű hátulja, a csomagtartó fedele és a belső tér közötti átmenet szinte áramlik. A kristályfehér, kiváló minőségű nappa bőr izgalmas kontrasztot teremt a sötét festékkel.

Mercedes-Maybach 6
Az elektromossággal hajtott vízió fényűző belső részével a Mercedes az intelligencia és az érzelmek új szintézisét mutatja be. Ezzel párhuzamosan a márka egyedülálló hagyományait egyesítették a tervezők egy eddig sosem látott csúcstechnológiai tapasztalattal.

Mercedes-Maybach 6

A terek hátulról a belső térbe áramlása tipikus jacht érzést eredményez. Az új “kifordított” térbeli tervezés különös jelentőséggel bír: az ülőfelület vízszintes síkot képez, majd az ajtóknál függőleges lesz, és végül a műszerfal szárnyának alsó részévé válik.

Mercedes-Maybach 6
Az áramló kontúrok mellett az anyagösszetétel a legmagasabb szintű luxus élményt teremti meg. Ebben az esetben is a forró és hűvös elemek váltakoznak: rózsaszín arany díszíti a kárpitokat és a bőrrel érintkezésbe kerülő felületeket, de nem fukarkodtak a steppelt kristály fehér nappa bevonat használatával sem. Ennél a luxus technikánál, amely többek között a Chesterfield bútorokra jellemző, a bőrt gyémánt mintában gyűrik, majd gombokkal rögzítik. A Mercedes-Maybach 6 esetében ez a hagyományos üléskárpit futurisztikus értelmezést kap: minden egyes gomb egy merev kék csillagot ábrázol. A fapadló alumínium intarziával meg inkább kihangsúlyozza a társalgó érzetét és a vitorlázásokhoz fűződő kapcsolatot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «